Mladost i iskustvo potrebni za povratak seoskog kluba u drugu ligu

Odbojka u Magliću, nije otišla u zaborav, kaže sekretar i igrač Odbojkaškog kluba "Maglić 1953" Milan Krajnović

935
Tanjug (AP Photo/Michel Euler)

MAGLIĆ: Posle ispadanja iz Druge lige i jednogodišnje pauze, klub „Maglić 1953“ se ponovo takmiči u Prvoj vojvođanskoj ligi. 


Odbojkaški klub „Maglić 1953“ nekada je bio drugoligaš, bilo je perioda kada se uopšte nije takmičio, a sada je u Prvoj vojvođanskoj ligi, piše „RTV“.

Odbojka je u selu sport duge tradicije, što je vidljivo i po nazivu kluba s obzirom da je osnovan 1953. godine, kaže Krajnović i dodaje da je klub poslednjih godina imao uspona i padova, te da uspeva da opstane u takmičarskoj konkurenciji.

[wonderplugin_slider id=75]

 

„Od prošle godine imamo i dve mlađe selekcije, a reč je o kategorijama pionirki i pionira koje nismo u mogućnosti da provedemo kroz sve starosne kategorije, pa ubrzanim ritmom stižu do seniorskog prvog tima“, objašnjava Krajnović i dodaje da selo raspolaže dobrim sportskim objektima.

„Reč je o sportskom kompleksu koji sadrži bazene, kao i terene za tenis, odbojku i košarku“, objašnjava Krajnović i dodaje da je u letnjim mesecima najpopularnija košarka, dok je tokom hladnijih meseci akcenat na odbojci i fudbalu.

Klub protekle godine nije učestvovao u takmičenjima, dok ove godine nastupa u Prvoj vojvođanskoj ligi u okviru Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Krajnović objašnjava da je uzrok propuštanja takmičarske sezone mali broj dece u odbojci, povrede igrača ali i odlazak nekih prvotimaca u inostranstvo.

„Ove godine nismo fokusirani na plasman u Prvoj vojvođanskoj ligi, već nam je bitnije da se momci uigraju i druže, kako bi ih zadržali u selu i održali tradiciju bavljenja tim sportom“, ističe Krajnović i dodaje da im je takođe veoma važno da sugrađani budu zadovoljni njihovom igrom, kao i njihova podrška.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Govoreći o mogućnosti da se odbojka u Magliću unapredi i mogućnosti povratka kluba u Drugu ligu, on naglašava da je klubu realno gledano već sada mesto u tom rangu takmičenja, te da je za to neophodan kvalitet i iskustvo starijih igrača, kao i dobri rezultati koji bi animirali mlađe generacije da se bave ovim sportom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here