Najbolji đaci opštine Bački Petrovac: Ivana Milenković i Nataša Halupkova

326
Foto: Promo, izvor: Dnevnik

BAČKI PETROVAC: Ivana Milenković u protekloj školskoj godini bila je učenica Osnovne škole „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu i izabrana je za đaka generacije te škole.


Prošle godine osvojila je drugo mesto na Okružnom takmičenju iz geografije i treće mesto na okružnom takmičenju iz sprskog jezika. Tokom školovanja takmičila se i iz biologije i matematike. Školovanje je nastavila u Gimnaziji „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu.

Za početak, namera je da završim gimnaziju, pa onda da upišem fakultet i po njegovom završetku da se posvetim karijeri i napredujem što više, kaže Ivana.

Želela bi, dodaje, da studira srpski jezik i da se u toj sferi bavi, da li kao profesor srpskog jezika ili nešto tome slično.

Za đaka generacije u istoj školi izabrana je i Nataša Halupkova. U prethodnim godinama takmičila se iz biologije, matematike, slovačkog jezika, tehničkog obrazovanja, a najveći uspeh ostvarila je na takmičenju iz slovačkog jezika gde je nastupala na republičkom takmičenju.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Upisala sam Srednju medicinsku školu „7. april“ u Novom Sadu, smer Laboratorijski tehničar, a posle planiram da nastavim i studije na fakultetu, ističe Nataša.

U budućnosti, dodaje, vidi sebe kao lekara, ili stručnjaka u oblasti medicine.

Projekat „Učim+Znam=Vredim”, koji realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti i 2020. godine realizovan je u Novom Sadu, kao i u šest opština u Vojvodini: Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Bačkom Petrovcu, Žablju, Temerinu i Beočinu u kojima su na bilbordima predstavljeni učenice i učenici osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini 2019./2020. proglašeni za đake generacije. Epidemija koronavirusa tokom 2020. godine prekinula je i odložila brojna školska takmičenja, pa su u minuloj godini promovisani đaci koje su školska nastavnička veća izabrali za najbolje u svojoj generaciji zbog opšteg uspeha postignutog tokom celokupnog školovanja.

Generalni sponzor ovog projekta je Erste banka. U saradnji s Udruženjem za promociju društvene odgovornosti, „Dnevnik” će na stranicama Vojvodine predstaviti laureate projekta „Učim+Znam=Vredim” iz opština u kojima je realizovan ovaj projekat, uz njihove kratke izjave.


Pogledaj: Najbolji đaci Opštine Bački Petrovac: Ema Galamboš

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here