Obeležen Dan Opštine Bački Petrovac

340

BAČKI PETROVAC: Svečanom sednicom i dodelom najviših opštinskih priznanja zaslužnim građanima i klubovima, je u Bačkom Petrovcu obeležen 15. oktobar, Dan oslobođenja opštine.


Za svečanu sednicu Skupštine opštine Bački Petrovac, umesto opštinske sale gde se inače održavaju zasedanja, izabrana je sala Slovačkog vojvođanskog pozorišta, pa su se ispred bine u gledalištu, osim odbornika lokalnog parlamenta, našli i mnogobrojni gosti sa republičkog i pokrajinskog nivoa, diplomatskog kora, predstavnici Južnobačkog okruga i pobratimskih opština iz zemlje i inostranstva, kao i veliki broj meštana.

Predsednik lokalnog parlamenta Jan Šuljan vodio je sednicu na kojoj nije bilo primedbi na predloženi dnevni red i, prigovora i replika, a umesto dizanja ruke „glasalo se” aplauzom, pa su na svečanoj sednici svojim dlanovima odlučivali svi u sali.

Predsednik opštine Bački Petrovac Srđan Simić rekapitulirao je dvogodišnji mandat lokalne vlasti, navodeći da su imali veliku podršku republičkih i pokrajinskih vlasti, da je mnogo toga urađeno, ali da predstoji još mnogo posla kako bi se žiteljima ove opštine obezbedio kvalitetniji život. On je naveo da je samo Republika Srbija u Bački Petrovac za dve godine investirala oko 250 miliona dinara u kapitalne i druge projekte na području opštine.

Najomladinke

Prvi put uručene su i nagrade „Najomladinac“. Primile su ih tri Bačkopetrovčanke: Martina Benka, Ivanu Potkonjak i Ines Harminc koje postižu značajne rezultate u školovanju i sportu. Ove nagrade dodelio je Savet za mlade opštine Bački Petrovac tako što su se odrekli svojih novčanih naknada za sednice, pa je na taj način ušteđeno 45.000 dinara koje su na tri dela, ravnopravno, podeljene laureatima među omladinom Bačkog Petrovca.

Na svečanoj sendici dodeljene su i najviše opštinske nagrade zaslužnima. Nagrade opštine za 2018. godinu dodeljena je Jozefu Mađaru, kamermanu iz Bačkog Petrovca koji ove godine slavi 60 godina života, 50 godina filmskog stvaralaštva i 40 godina profesionalnog rada, dok je Posebno javno priznanje Bačkog Petrovca za 2018. godinu dodeljeno Mariji Adamović Pocrnja, profesoru razredne nastave iz Maglića koja se četvrt veka osim pedagoškim radom, bavi i etno-turizmom. Sportsko priznanje za 2017. godinu u kategoriji pojedinaca uručeno je Janu Lačoku, stonoteniseru i sportskom radniku iz Bačkog Petrovca, dok je Sportsko priznanje za 2017. godinu u kategoriji kolektiva uručeno Odbojkaškom klubu „Mladost“ iz Bačkog Petrovca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here