Obilazak radova na uređenju kanala Bega

275
Foto: Opština Bački Petrovac

Dana 19. avgusta predsednik opštine Bački Petrovac Srđan Simić zajedno sa svojim saradnicima obišao je tekuće radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u Bačkom Petrovcu.


Naime, ovaj projekat je sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sa kojim je potpisan trojni ugovor zajedno sa Opštinom Bački Petrovac i JVP „ Vode Vojvodine“ Novi Sad, čija vrednost radova je 14.400.000,00 dinara za koji je Opština Bački Petrovac izdvojila značajna sredstva. Izvođači radova su VD „ Dunav“ A.D. Bačka Palanka koji vrše uređenje i izmuljenje kanala Bega u ukupnoj dužini od 2600 m.

Ovim ugovorom su takođe predviđeni radovi na uređenju kanalske mreže k.o. Maglić.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Obchôdzka prác úpravy kanála Bega

Dňa 19. augusta 2020 predseda obce Srđan Simić spolu so svojimi spolupracovníkmi obišiel bežné práce zahrňujúce úpravu kanálovej siete vo funkcii odvodňovania poľnohospodárskej pôdy v Báčskom Petrovci.

Tento projekt je financovaný zo strany Pokrajinského sekretariátu pre poľnohospodárstvo, vodohospodárstvo a lesníctvo, s ktorým je podpísaná zmluva spolu s Obcou Báčsky Petrovec a VKP Vode Vojvodine, Nový Sad, ktorého hodnota prác vynáša 14.400.000,00 dinárov a pre ktorý Obec Báčsky Petrovec vyčlenila značné prostriedky. Vykonávatelia prác sú Vodohospodárska spoločnosť Dunav, a.s. Báčska Palanka, ktorá koná úpravu a čistenia kanála Bega od bahna v úhrnnej dĺžke 2600 m.

Touto zmluvou sú tiež plánované práce na úprave kanálovej siete k.o. Maglić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here