Podrška đacima prvog razreda gimnazije

Opština Bački Petrovac je prvi put 2020. godine izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred gimnazije

168
Foto: opstina Backi Petrovac

U petak 05. februara 2021. godine sa početkom u 11:15 časova u svečanoj sali gimnazije Opština Bački Petrovac je realizovati uručenje vaučera đacima prvacima Gimnazije “Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu.


Početak škole je događaj pun emocija za đake prvake, početak novog perioda života, zbog čega ostaje u sećanju za ceo život. Roditelji se uvek trude da taj događaj učine što lepšim za svoju decu, ali bez sumnje je to veliki trošak za budžet porodice. Zbog toga je Opština Bački Petrovac prvi put u 2020. godini izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred gimnazije izdvojivši određena sredstva iz budžeta opštine i pripremila za njih poklon vaučere za sportsku opremu kao i novčanu pomoć u iznosu od 7000 dinara. Ovom prilikom je dodeljeno 68 vaučera a novčana sredstva su dodeljena prošle godine u decembru.
Vaučere je direktorki gimnazije Jarmili Vrbovski uručila predsednica opštine Jasna Šproh, zajedno sa predsednikom Skupštine opštine dr Janom Jovankovičom, zamenikom predsednika Skupštine dr Janom Šuljanom i potpredsednicom NSSNM dr Tatianom Vujačić.

Podpora pre žiakov prvého ročníka gymnázia
V piatok 5. februára 2021 so začiatkom o 11:15 hodín v slávnostnej sieni gymnázia Obec Báčsky Petrovec odovzdala darčekové poukazy žiakom prvého ročníka Gymnázia Jána Kollára v Báčskom Petrovci.
Začiatok školy je udalosť plná emócií, je to začiatok nového životného obdobia, ktorý zostáva v pamäti po celý život. Rodičia sa vždy snažia, aby bola táto udalosť pre ich deti čo krajšia, hoci je to neraz veľký výdavok pre rodinný rozpočet. Preto Obec Báčsky Petrovec prvýkrát v roku 2020 vyšla v ústrety rodičom, ktorých deti začali navštevovať prvý ročník gymnázia tým, že vyčlenila určité prostriedky z rozpočtu obce a pre nich pripravila darčekové poukazy pre športovú vystroj a peňažnú pomoc v hodnote 7000 dinárov. Pri tejto príležitosti odovzdaných bolo 68 darčekových poukazov a peňažné prostriedky boli pridelené v minulom roku v decembri.
Darčekové poukazy riaditeľke gymnázia Jarmile Vrbovskej odovzdala predsedníčka obce Jasna Šprochová spolu s predsedom zhromaždenia obce Dr. Jánom Jovankovičom, zástupcom predsedu zhromaždenia obce Dr. Jánom Šuľanom a podpredsedníčkou NRSNM Dr. Tatianu Vujačićovou.
[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here