Porodica iz Bačkog Petrovca udomila 18 pasa lutalica

Ljubav prema životinjama

625
Foto: RTV

BAČKI PETROVAC – Da ljubav prema psima nema granice, pokazala je porodica stojanović iz Bačkog Petrovca, koja je udomila čak 18 lutalica. Psi su do tada lutali ulicama sela i gradova bez krova nad glavom, a sada dele zajednički dom.


David i Andrea Stojanović iz Bačkog Petrovca pre devet godina neplanirano su započeli novo poglavlje u svom životu. Oni su usvojili dva psa Zdravku i Medu, ali nisu ni sanjali da će kroz nekoliko godina udomiti još 16 pasa i tri mačke. Ni jednog trenutka se nisu pokajali, niti pomislili da ijednog nekome poklone.

„David je usvojio Zdravku a ja sam dobila Medu na poklon i tad smo krenuli da se zabavljamo. Posle toga jedan po jedan pas su dolazili u naš život, tačnije pronalazili smo ih na ulici i naprosto nismo mogli da prođemo pored nekih teških priča i tako su završavali u našem dvorištu“, priča Andrea Stojanović.

„To se sve dešavalo postepeno, tako da svakako kad bi neko čuo od familije da imamo 18 pasa, mislim reakcija bi bila nekakva. Imali smo jedan, dva, tri i onda kada smo došli do pet, šest, sedam onda su shvatili da nema svrhe da nam bilo šta govore, ali i shvatili su da funkcionišemo odlično“, dodaje David Stojanović.

Kroz njihov život prošlo je mnoštvo pasa, kojima su oni pomogli da pronađu novi dom, a svakog dana svojim psima Stojanovići obezbede nekoliko kilograma hrane. Briga o psima ne podrazumeva samo njihov smeštaj i ishranu, već pre svega zdrav život i higijenu.

Svaki udomljeni pas ima neku svoju priču. Jedan od njih je Bili, koji važi za najnestašnijeg među njima.

„On kad uđe to se trči po kući, on je sav u nekom svom svetu. I kad legnemo da spavamo on mora uvek pored mene, meni mora da stavi glavu na moju glavu, jednostavno on je stvarno specifičan pas ali baš zbog toga ga i obožavamo, mislim obožavamo sve naše pse, ali on je kao iz crtanog filma Denis napast. E on je Denis, šteta što se ne zove Denis.“

„Probali smo nekoliko puta da šetamo više od četiri psa ali nema šanse! To kad vidiš na filmovima oni šetači pasa po 12 komada, to je meni jako sumnjivo. Ma više od 4 psa su problem pošto četiri još izguramo ali to je to.“

Iako su u više navrata imali priliku da odu iz zemlje, oni to nisu učinili zbog velike ljubavi prema psima. Stojanovići u budućnosti planiraju prinovu, a dolazak deteta, njihove mezimce neće staviti u drugi plan. Time će se samo uvećati ljubav u njihovom domu.


Pogledaj: Opština Bački Petrovac: Potpisan ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here