Poseta delegacije iz Jermenije Opštini Bački Petrovac

248
Foto: Opština Bački Petrovac

Nansen dijalog centar Srbija, u saradnji sa organizacijom „Women for Development“ iz Jermenije realizuje međunarodni projekt „Razmena primera dobre prakse iz oblasti obrazovanja za mir u Jermeniji i Srbiji“ u okviru mreže Globalnog partnerstva za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC).


Cilj projekta su kreiranje sigurnog školskog okruženja sa fokusom na prevenciji nasilja kroz aktivno i odgovorno učešće roditelja i učenika u životu škole i lokalne zajednice u obe zemlje.

U okviru ove studijske posete čiji je cilj profesionalna razmena i upoznavanje sa programima školske medijacije i prevencije nasilja, dana 03. decembra 2019. godine pet predstavnica obrazovnih institucija uključujući i predstavnice organizacije „Women for Development“ posetili su, pored OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu koja je i ujedno uključena u ovaj međunarodni projekat, i Opštinu Bački Petrovac. Cenjene goste je u maloj sali Skupštine opštine primio predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Návšteva delegácie z Arménska Obce Báčsky Petrovec

Nansen dialóg stredisko Srbska v spolupráci s organizáciou Women for Development z Arménska realizuje medzinárodný projekt Výmena príkladov dobrej praxe z oblasti vzdelávania pre mier v Arménsku a v Srbsku, a to v rámci siete Globálne partnerstvo pre prevenciu ozbrojených konfliktov (GPPAC).

Cieľ projektu je utvorenie bezpečného školského prostredia s fókusom na prevenciu násilia prostredníctvom aktívnej a zodpovednej účasti rodičov a žiakov v živote školy a lokálnom spoločenstve oboch krajín.

V rámci tejto študijnej návštevy, ktorej cieľ je profesionálna výmena a zoznámenie sa s programami školskej mediácie a prevencie násilia, dňa 03. decembra 2019 päť predstaviteliek vzdelávacích inštitúcií, vrátane i predstaviteľky organizácie Women for Development, navštívili ZŠ Jána Čajaka v Báčskom Petrovci, ktorá je tiež zapojená do medzinárodného projektu a Obec Báčsky Petrovec. Ctených hostí v malej sieni zhromaždenia obce prijal predseda obce Srđan Simić so svojimi spolupracovníkmi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here