Preseljenje i konzervacija mnjača u Bačkom Petrovcu

256
Foto: Opština Bački Petrovac

U saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, Opština Bački Petrovac vrši radove na preseljenju i konzervaciji objekta mnjača u Bačkom Petrovcu koji datira iz 19. veka i jedini je takve vrste u ovom delu Evrope.


Tim povodom je u sredu 19. avgusta, delegacija Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simiće, obišla trenutne radove. Projektom rukovode stručna lica iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Petrovaradina. Mnjač će biti preseljen u dvorište Najstarije zavičajne kuće u Bačkom Petrovcu.

Cilj projekta je zaštita materijalne i nematerijalne kulturne baštine Slovaka u Srbiji.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Premiestnenie a konzervácia mniača v Báčskom Petrovci

V spolupráci s Pokrajinským ústavom pre ochranu kultúrnych pamiatok Obec Báčsky Petrovec koná premiestnenie a konzerváciu mniača v Báčskom Petrovci, ktorý pochádza z 19 storočia a je jedinečný svojho druhu v tejto časti Európy.

Pri tejto príležitosti dňa 19. augusta 2020 delegácia Obce Báčsky Petrovec v čele s predsedom Srđanom Simićom obišla práce, ktoré práve prebiehajú. Projekt riadia odborníci z Pokrajinského ústavu pre ochranu kultúrnych pamiatok z Petrovaradína. Mniač bude premiestnený do dvora Najstaršieho domu v Báčskom Petrovci.

Cieľ projektu je ochrana materiálneho a nemateriálneho kultúrneho dedičstva Slovákov v Srbsku.


Pogledaj: Obilazak radova na uređenju kanala Bega

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here