Naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bački Petrovac

1412

1. U skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Reublike Srbije i preporukama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i Privredne komore Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Bački Petrovac je na sednici održanoj dana 21.04.2020. doneo naredbu kojom se ograničava radno vreme svih trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Bački Petrovac po sledećem principu:

Radno vreme svih trgovinskih i zanatskih objekata (osim zanatskih objekata izuzetnih novim merama Vlade) na teritoriji opštine Bački petrovac na period od 07:00h do 17:00h od ponedeljka do četvrtka, a petkom od 08:00h do 17h. Određen broj trgovinskih objekata na teritoriji opštine Bački Petrovac organizuje radno vreme petkom u periodu od 04:00h do 07:00h isključivo za osobe starije od 65 godina.

Od dana 21.04.2020. dozvoljava se rad pijaca na teritoriji opštine Bački Petrovac u skladu sa radnim vremenom koja odrede nadležna komunalna preduzeća.

Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Bački Petrovac.

Navedenom naredbom je u skladu sa Odlukom Vlade RS, ograničen i broj osoba prilikom okupljanja na otvorenom ili zatvorenom prostoru na takav način da minimalno rastojanje između dve osobe ne može iznositi manje od 2m. U trgovinskim objektima na površini od 10m2 može se naći najviše jedna osoba.

2. U narednom periodu, a tokom trajanja vanrednog stanja komunalna inspekcija Opštinske uprave Bački Petrovac, sprovodiće pojačan nadzor nad sprovođenjem ovih naredbi i za eventualno nepoštovanje istih preduzimati propisane mere u okviru svojih nadležnosti.

3. Načelnik Opštinske uprave Bački Petrovac treba da omogući rad od kuće licima starijim od 60 godina i teškim hroničnim bolesnicima, kao i jednom roditelju deteta mlađeg od 12 godina, zaposlenima u organima uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Bački Petrovac.

4. Naređuje se svim komunalnim preduzećima na teritoriji opštine Bački Petrovac da izvrše dezinfekciju ulica po naseljenim mestima u opštini natrijum hipohloritom u vreme zabrane ograničenog kretanja.

5. Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, a objaviće se i u Službenom listu.


Možda će Vas zanimati:

Ko sme napolje, u koje vreme i koliko dugo?

Pada broj novozaraženih koronavirusom u Srbiji, danas njih 260

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here