Šest novih radnih mesta u PU „Včielka“ u Bačkom Petrovcu

Sa sednice Opštinskog veća

281
Foto: Printscreen/google maps

Dana 17.07.2020. godine održana je 130. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.


Dnevni red:

1. Razmatranje Zahteva za povećanje broja zaposlenih i finansiranje 6 novih radnih mesta u PU „Včielka“ Bački Petrovac, te donošenje zaključka povodom istog;
2. Razmatranje Zahteva PU „Včielka“ Bački Petrovac za utvrđivanje većeg broja dece u vaspitnim grupama, te donošenje zaključka povodom istog;
3. Razmatranje predloga, te donošenje Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve;
4. Razmatranje Projekta saobraćaja i saobraćajne signalizacije na uličnoj mreži u naseljenom mestu Bački Petrovac, te donošenje zaključka povodom istog;
5. Pitanja i predlozi.

Najpre su usvojeni zapisnici sa 116., 124., 125., 126., 127., 128. i 129. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac uz određene izmene i dopune u zapisnicima sa 116. i 124. sednice, nakon čega se prešlo na razmatranje tačaka dnevnog reda.

Povodom 1. tačke dnevnog reda, bez diskusije, donet je Zaključak kojim Opštinsko veće Opštine Bački Petrovac daje saglasnost za povećanje broja zaposlenih za 6 novih radnih mesta u PU „Včielka“ Bački Petrovac i finansiranje istih, i to: 3 vaspitača, 2 medicinske sestre –vaspitači i 1 radnik za održavanje higijene – spremačica.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Sredstva za realizaciju ovog zaključka planirana su Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2020. godinu.

Povodom 2. tačke dnevnog reda, bez diskusije, donet je Zaključak kojim se usvaja Zahtev PU „Včielka“ Bački Petrovac za utvrđivanje većeg broja dece u vaspitnim grupama br. 215/2020 od 06.07.2020. godine i utvrđuje veći broj dece u vaspitnim grupama PU „Včielka“ Bački Petrovac, u skladu sa navedenim zahtevom.

Povodom 3. tačke dnevnog reda, bez rasprave, doneto je Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.

Iz sredstava obezbeđenih Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2020. godinu odobrena je upotreba sredstava u iznosu 50.000,00 dinara Biblioteci Štefan Homola za obezbeđivanje sredstava za sanaciju prostorije u Biblioteci „Štefan Homola“.

Povodom 4. tačke dnevnog reda, bez diskusije, donet je Zaključak kojim Opštinsko veće Opštine Bački Petrovac daje saglasnost na Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na uličnoj mreži u naseljenom mestu Bački Petrovac broj P – 417/2020 od aprila 2020. godine.

Povodom 5. tačke dnevnog reda, niko od prisutnih članova Opštinskog veća se nije javio za reč.


Pogledaj: Opština Bački Petrovac sprovodi upitnik među mladima za lakše zapošljavanje

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here