Stanovi za izbeglice u Bačkom Petrovcu (VIDEO)

863
Foto: RTV

BAČKI PETROVAC: Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uručio je juče na svečanoj ceremoniji ključeve od tri stana za izbegle porodice u Bačkom Petrovcu, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji u okviru Potprojekta 5. 


„Danas imamo veliku čast i zadovoljstvo da zajedno uručimo ključeve tri stana za najugroženije porodice koje su usled ratnog vihora devedesetih godina bile prinuđene da napuste svoja ognjišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i koje su preko 25 godina lišene onog mesta za život koje se može zvati dom“, izjavio je Dačić.

Ukupna vrednost Potprojekta 5 Programa, u okviru kojeg su izgrađeni i stanovi, iznosi 52 miliona evra, od čega udeo iz budžeta Republike Srbije iznosi 13,2 miliona evra. Potprojekat 5 predviđa izgradnju ukupno 1.267 stanova u 25 opština, dodelu 200 paketa građevinskog materijala, kao i kupovinu 380 seoskih kuća. U prvoj fazi, za stanove u Bačkom Petrovcu izdvojeno je oko 125.800 evra.

 

Ministar je podsetio da su do sada stanovi uručeni porodicama i u Valjevu, Krupnju, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, kao i mnogim drugim opštinama.

Šef srpske diplomatije je naglasio da Vlada Republike Srbije snažno podržava ovaj projekat, i da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu.

„Naša je dužnost i obaveza da pomognemo našim sugrađanima u savladavanju prepreka koje im je sudbina donela“, zaključio je ministar Dačić.

Pogledaj: Dodeljeni ključevi stanova za 16 izbegličkih porodica u Bačkoj Palanci

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here