Z Pokrajinskej prehliadky recitátorov

Výkony recitátorov sledovala porota

480

Pokrajinská prehliadka recitátorov Básnik môjho rodu prebiehala 20. až 22. apríla v Sečnji.


Na 49. Pokrajinskej prehliadke vystúpilo takmer 180 recitátorov v troch vekových skupinách, medzi ktorými boli aj recitátori, ktorí recitovali po slovensky. Výkony recitátorov sledovala porota v zložení: Miodrag Petrović, herec SND, predseda a členovia jazykoví odborníci, slovenského – Anna Chrťanová-Leskovac, maďarského – Katalin Fazekaš, rumunského – Daniela Radu, rusínskeho – Amália Kováčová a chorvátskeho – Katarína Čeliković.

Porota mala za úlohu zvoliť najlepších recitátorov, ktorí budú prezentzovať Vojvodinu na republikovej súťaži. V mladšej vekovej skupine z úhrnne 61 recitátorov, zlatým diplomom odmenila 18, medzi ktorými sú aj Jana Jambrichová z Kysáča, Tatiana Filipovićová z Báčskeho Petrovca, ktoré postúpili aj na republikovú súťaž a Marek Škabla zo Selenče, ktorý získal iba zlatý diplóm.

V strednej vekovej skupine vystúpili 63 recitátori a medzi deviatimi, ktorí postúpili ďalej na republikovú súťaž sú aj Andrej Simendić zo Starej Pazovy a Marcela Gániová z Báčskeho Petrovca, ktorá je vyhlásená aj za jednu zo štyroch najlepších recitátorov na prehliadke. Zlatý diplom získali 22 recitátori a medzi nimi aj Jelena Ardalová zo Starej Pazovy a Ivana Zorňanová z Erdevíka. V staršej vekovej skupine vystúpil 52 recitátori a zlatým diplomom sú odmenení až 26 recitátori a medzi nimi aj Emília Jana Palešová z Báčského Petrovca a Jana Rumanová zo Starej Pazovy. Republiková súťaž sa uskutoční vo Valjeve v polovici mája.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here