Za vikend Slovačke narodne svečnosti

673

BAČKI PETROVAC: 57. Slovačke narodne svečanosti održaće se 10. – 12. avgusta u Bačkom Petrovcu. Program pratećih događaja je počeo u nedelju, 5. avgusta.

Danas Slovačke narodne svečanosti predstavljaju važan kulturni ali i turistički događaj a njihovu organizaciju već nekoliko godina unazad potpisuju Opština Bački Petrovac, Matica Slovačka i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine.

Ova centralna manifestacija Slovaka u Srbiji je mesto na kome će i ove godine za tri dana posetioci moći da vide brojne izložbe, posete razne koncerte, pozorišne predstave i kulturno-umetničke programe na kojima se na najbolji način predstavljaja kulturni život Slovaka u Srbiji.

Ujedno narodne svečanosti su povod za raznorazna susretanja. Sa ciljem prezentovanja najznačajnijih dostignuća iz raznih oblasti, svake godine se u okviru manifestacije organizuje susret slovačkih studenata koji studiraju na domaćim univerzitetima ili u inostranstvu. Mogućnost da razmene iskustva u okviru narodne svečanosti imaju i učitelji na Susretima slovačkih učitelja.

Slovačke narodne svečanosti već tradicionalno okupljaju veliki broj posetioca, kako Slovaka iz naše zemlje tako i iz inostranstva, jednom rečju, sve one koji žele da upoznaju kulturu i tradiciju Slovaka na ovim prostorima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here