14 dokumentarnih razglednica – „Gajde“ i Carlsberg i Dunđerski fondacija

Snimljeno je 14 dokumentarnih filmova o svakom mestu opštine s prepoznatljivim nazivom svakog filma.

1367

ČELAREVO: U ponedeljak, 4.12.2017. god. u Muzeju piva, u sklopu Carlsberg Srbije DOO Pivare Čelarevo, održana je završna manifestacija – promocija Projekta „14 dokumentarnih razglednica“.

Saopšenje za javnost Vojvođanskog narodnog orkestra „Gajde“

Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo Carlsberg i Dunđerski fondaciji sto su prepoznali našu ideju i svojom donacijom omogućili da se projekat realizuje u oblasti: Očuvanje kulturne baštine i promovisanje kulture.

Na projektu je pregalački rađeno od jula meseca sa ciljem da se predstavi opština kao i sam grad Bačka Palanka. Snimljeno je 14 dokumentarnih filmova o svakom mestu opštine s prepoznatljivim nazivom svakog filma.

Dokumentarci su obuhvatili sloj realnog vremena, sloj bajki i legendi specifičnih za svako selo i istorijski sloj obrađen na lirski i umetnički način uz obilje sagovornika, prelepih pejzaža, dokumentarnog materijala i angažovanih glumaca.

Cilj projekta je u potpunosti ostvaren promovisanjem kulturne baštine, prikazom lepote naših sela, kazivanjima koja spajaju starovremensko i savremeno.

Nosilac projekta je Vojvođanski narodni orkestar „Gajde“, autor svih filmova je prof. Olja Nađ, dok je za snimanje bio zadužen Josip Švec.

Na samoj promociji projekta u bajkovitom i autentičnom prostoru Muzeja piva, prisustvovali su čelnici Carlsberg Srbija – generalni direktor gospodin Vladimir Vava, upraviteljka fondacije Jovana Mladenović, saradnik u internim komunikacijama Maja Stevanović kao i Ljiljana Radišić, kustos Muzeja, gosti, zvanice, poslovni partneri, predstavnici lokalne uprave…

Nakon prikazanog filma o Čelarevu pod nazivom Sofijin veo , uz vojvođanski zvuk orkestra „Gajde“, projekat je pobrao najpozitivnije kritike, veliki aplauz i čestitke svih prisutnih.
Koordinatorka projekta gospođa Evica Vujičić uručila je zahvalnicu i diskove sa snimljenim filmovima generalnom direktoru gospodinu Vladimiru Vavi, koji je u svom obraćanju istakao neskriveno oduševljenje onim što je video i doživeo na promociji .

Kao što obično biva u svakoj pravoj domaćinskoj kući druženje se nastavilo uz koktel i štimung „Gajdi“ do kasne večeri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here