Anketa: Ljubaznost u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“

2038

BAČKA PALANKA: Ove nedelje je Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ iz Bačke Palanke bio više nego ikada u žiži lokalne, ali i šire javnosti. Da podsetimo:

Prvo je Ministarstvo zdravlja svrstalo ovdašnju zdravstvenu ustanovu među 14 neažurnih ustanova u Srbiji, jer nisu dostavili dovoljan broj termina za lekarske preglede u martu.

Pogledaj: Na spisku neažurnih i Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“

2 Reagovao je direktor Doma zdravlja dr Goran Stupar, mediji su preneli njegovu izjavu da ta informacija nije tačna, a u Ministarstvu su mu rekli da ne znaju kako se bačkopalanački Dom zdravlja našao među prozvanima.

Pogledaj: Dr Goran Stupar: Greškom smo se našli na spisku neažurnih

3 Taman se ovaj gaf malo zaboravio, kada se u pojedinim medijima, a naravno potom i na društvenim mrežama, pojaviše izjave nekoliko pacijenata koji su se žalili na neljubaznost medicinskog osoblja, odnosno medicinskih sestara.

Pogledaj: Pacijenti se žale na neljubazne zdravstvene radnike (VIDEO)

4 Stigao je intervju „Dnevnika“ sa glavnom sestrom bačkopalanačkog Doma zdravlja, koja podseća da lekari i medicinske sestre odlaze i niko ih neće zaustaviti, jer nikoga nije ni briga zbog čega su poniženi otišli kod onih koji će taj rad umeti da poštuju i cene, da adekvatno plate.

Pogledaj: Zdravstveni radnici na stubu srama ni krivi ni dužni

Tema ažurnosti i ljubaznosti rada zdravstvenih radnika u Bačkoj Palanci do sada je bila „zabranjena javna tema“, a mediji se nisu dovoljno bavili ovom politički osetljivom temom. Iz tog razloga je redakcija BAP VESTI odlučila da ispita javno mnenje na temu ljubaznosti zdravstveni radnika u ovom kolektivu, tako što pripremila anketu.

NAPOMENA: Anketa je anonimna. Možete glasati samo jednom. Molimo vas da budete veoma objektivni kada je budete popunjavali, kako bi dobili realnu sliku zadovoljstva građana ljubaznošću osoblja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here