Да ли ће опстати бачкопаланачка пијаца након 1. маја? (ВИДЕО)

Екипа портала БАП ВЕСТИ посетила је бачкопаланачку пијацу и разговарали смо са продавцима о увођењу фискалних каса. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

2292

БАЧКА ПАЛАНКА – У понедељак (14.03.) у Београду испред Министарства финансија протествовали су пијачни продавци из Србије због увођења фискалних каса и тражили потпуно укидање фискализације за пијачне тезге. 


Нова мера ступа на снагу 1. маја и од тада ће на пијаци без фискалне касе, производе моћи да продају они који имају регистровано пољопривредно газдинство, односно продају сопствене пољопривредне производе на пијачним тезгама и делатаности који се сматрају старим и уметничким занатима, односно пословима домаће радиности.

Екипа портала БАП ВЕСТИ посетила је бачкопаланачку пијацу и разговарали смо са продавцима, који су изразили своје незадовољство поводом увођења фискалних каса, а како смо сазнали већина њих ће бити принуђена да затвори тезгу.

Нова мера биће обавезна за фризере, козметичаре, кладионице, али ће таксисти, адвокати и верске заједнице и даље бити ван овог система.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here