Bačka Palanka će ugostiti učesnike dve velike regate

2549

U narednom periodu, tačnije u subotu (29.07) i u utorak (01.08) Bačka Palanka biće domaćin dve regate.

U subotu, 29.07.2017. godine u Tikvaru će uploviti 62. TID regata koja se u našem gradu zadržava jedan dan. To je najveća i najduža rečna regata koja traje 61 dan i koja prevesla 2080 km rekom Dunav. Osim učesnika iz podunavskih zemalja ova regata privlači i ljubitelje veslanja i sa drugih kontinenata, a pored starijih i odraslih osoba oba pola na regati su često zastupljena i deca. Regata kreće 26.06. iz nemačkog grada Ingolštadta i završava se 28.08. u bugarskom gradu Silistri. U našu zemlju regata ulazi krajem jula kod Apatina, a izlazi srdinom avgusta kod Brze Palanke. TID regata je najstarija regata koja se u kontinuitetu održava od 1956.godine. Organizator regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije. Domaćin 62. TID regate u Bačkoj Palanci je Turistička organizacija opštine Bačka Palanka koja će organizovati posetu Muzeju piva u Čelarevu, a u večernjim časovima predviđena je večera i druženje u Slovačkom domu za sve učesnike regate.

TID regata u Bačkoj Palanci 2016. godine

Nakon što ispratimo TID regatu, u naš grad Dunavom uplovljava Regata „Reka“ 2017. godine, rečni ekološki karavan u trajanju od 28.07 do 11.08.2017. godine.

Regata u trajanju od 15 dana, obilazi sve opštine i gradove koji se nalaze na Dunavu, na relaciji Stari Banovci – Bezdan. Ove godine Bačku Palanku posećuje 01.08.2017. godine. Očekuje se oko 200 učesnika i oko 80 brodova i čamaca. Ideja je da se duž predviđenog puta, promoviše ekološki značaj reka, skuplja eventuani otpad i đubre kojima nije mesto u rečnom vodotoku Dunava. Regata se zadržava 24 sata u Bačkoj Palanci na obalama jezera Tikvara. Turistička organizacija Opštine Bačka Palanka, zamislila je boravak učesnika
regate kao akciju čišćenja vode i priobalnih delova od nepoželjnog otpada. Nakon akcije
organizovaće se ručak za sve učesnike regate, takođe na obali jezera Tikvara.
Planiran je turistički obilazak grada Bačke Palanke, Dvorca Dunđerski u Čelarevu, kao i poseta muzeju piva u pivari Carlsberg. Nakon čega je planiran povratak u Bačku Palanku i druženje na obali Dunava.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here