Balerine se okitile zlatom

Na festivalu "Amadeus fest".

1403

Balerine iz baletskog studija „Royal Dance Centar“ predstavljale su svoju školu i naš grad na državnom takmičenju u Požarevcu.


Naime, festival „Amadeus Fest“, koji se održao 2. decembra, okupio je plesače iz 11 gradova Srbije među kojima su se našla i naša deca. One su se predstavljale u tri starosne kategorije u različitim plesnim disciplinama sa 6 koregrafija i kući donele tri zlata, dva srebra i jednu bronzu. Predstavnik, pedagog i koreograf baletskog studia „Royal Dance Centar“, Ana Andrejić najavljuje da je ovo tek početak uspeha ove dece.

„Meni je izuzetna čast da stanem ispred ove dece i roditelja, jer ono što mi već drugu godinu gradimo zajedničkim snagama daje vidne rezultate. Otvorili smo uspešno ovu plesnu sezonu i vratili se sa 6 nagrađenih koreografija. U ekipnim koreografijama najmlađe balerine uzrasta od 3 do 6 godina osvojile su u kategoriji mjuzikl prvo mesto, zatim srednja grupa u kojoj su deca od prvog do trećeg razreda u kategoriji produkcija drugo mesto i najstarije devojčice takođe drugo mesto u kategoriji produkcija“.

Ona je napomenula i pojedinačne takmičarske numere koje su debitovale na ovom festivalu igre.

„Moram napomenuti moje vrednice solistkinju Noru Tomašek, koja je po drugi put opravdala zlato od prethodne sezone, zatim debitantkinje Teodoru Ćosić, koja se predstavila u solo koreografiji u disciplini savremena igra i osvojila treće mesto i Miu Marković i Anastasiju Brkljač koje su kući za svoju numeru donele zlato i specijalnu nagradu“.

Balerine ovog baletskog studija obećavaju da će još napornije vežbati. One kažu da im boja medalje nije bitna jer im pored drugarstva i ljubavi koje imaju u ovom studiju ništa jača ne sija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here