Bazen koji je progutao 160 miliona

5556
Foto: Dnevnik/Pusto gradilište bazena koji je već progutao 160 miliona dinara

Sigurne samo Tikvara i dunavska plaža

BAČKA PALANKA: Kao svaka podunavska varoš, i Bačka Palanka ima svoje plaže na obali velike reke, ali i zalivno jezero Tikvaru sa svojom plitkom peščanom plažom, koja je najomiljenija ovdašnjem življu.

U neposrednoj blizini jezera, reke, odnosno prirodnih plaža pre pet godina započeta je gradnja olimpijskog bazena. Bazen je iskopan, kupljen potreban mašinski park, radilo se, pa se stalo. Kako sada stvari stoje teško je poverovati da će se ove godine Palančani i njihovi gosti kupati u bazenu koji se nalazi u Parku prorode, a u sklopu Sportsko-rekreacionog centra „Tikvara“.

I dok nadležni u lokalnoj samoupravi najavljuju da će ovih dana obavestiti javnost kada se nastavlja gradnja ovog objekta, nezvanično se može svašta čuti. Nova lokalna vlast koja je došla prošlog proleća, nasledila je problem bazena, ali i još neke nezavršene objekte, započete još s početka ovog veka.

U opštinskom budžetu za ovu godinu predviđeno je 20 miliona dinara za završetak prve faze olimpijskog bazena, a Uprava za kapitalna ulaganja Vlade AP Vojvodine odredila je dodatna 32 miliona dinara. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, nadležni traže da se prvo pusti u rad ceo sistem, odnosno da se bazen napuni vodom, uključe sve mašine i da se vidi da li ima nekih kvarova koji su nastali u godinama kada je sve stajalo. Navodno, spominje se mogućnost izrade plana sanacije, pa tek onda nastavak gradnje.

Cela ova priča o bazenu, a projekat je urađen 2011. godine, nije ni malo laka, pa kako su se menjale lokalne vlasti tako su se menjale i ideje. Jedni su se zalagali da bazen bude manji od olimpijskih dimenzija, da se u njemu može igrati i vaterpolo, ali da bude pokriven. Drugi su hteli baš otvoreni olimpijski, pa Spa centar, a neki su planirali i izgradnju banje, jer je, navodno pronađena termalna voda u blizini postojeće lokacije bazena.

U javnosti se spominju, navodno neki neraščišćeni računi sa dosadašnjim izvođačima radova koji su davno otišli, a nedavno odneli i ogradu koja obezbeđuje gradilište. Građani se listom slažu da bi bilo najbolje da se završi postojeći bazen, koji je do sada bio samo rupa obložena pločicama, a potom, da se radi koliko se može. Jer, računa se da je ovaj bazen do sada progutao 160 miliona dinara, a koliko će do kraja koštati, niko nije spreman da prognozira.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here