Celo odeljenje sakupljalo čepove

Učenici OŠ „Desanka Maksimović" u akciji "Čepom do osmeha".

1284

Redakciju „Nedeljnih novina“, krajem protekle nedelje posetili su učenici trećeg jedan odeljenja, OŠ „Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke.


Razlog njihove posete bili su čepovi koje su sakupljali i doneli ih u redakciju. Akciju sakupljanja čepova, inicirala je njihova učiteljica Ljiljana Kovačević koja je učenicima objasnila njen značaj. Jedanaest devojčica i deset dečaka (nedostajao je jedan dečak) doneli su čepove, uz iskrenu želju da na taj način pruže pomoć onima kojima je ona potrebna.

„Od učiteljice, ali i naših ukućana, saznali smo da sakupljanjem čepova, pomažemo deci koja imaju zdravstvene probleme. Upravo to je i glavni razlog što je svako od nas, uzeo učešće u ovoj akciji. Neko je doneo manje, neko više čepova, ali je važno da smo svi dali svoj udeo. Nastavićemo i dalje sa ovom akcijom i sigurno ćemo doći još koji put“, naglasio je tokom boravka u Nedeljnim novinama, Boris Mandić, jedan od najaktivnijih učesnika ove akcije u svom odeljenju.

Tokom kraćeg boravka u novinama, učenici su se upoznali sa radom urednika i novinara, kao i sa izdavanjem ovog glasila koje izlazi duže od pola veka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here