Čepom do osmeha: Velika srca naših sugrađana

1974

Veliki uspeh akcije „Čepom do osmeha“ ogleda se u tome da su za pet godina postojanja ljudi dobrog srca prikupili 100 tona plastičnih čepova i time pomogli sedamnaestoro mališana i olakšali im svakodnevne aktivnosti.


Pomagala koja su dodeljena tokom ove godine su različita, a zbog toga osmehnulo se šestoro mališana. Uručen je prenosivi laptop za slepe koji koristi Brajevo pismo i tranformiše tekst u glas, elektromotorna invalidska kolica, dečija invalidska kolica, medicinski aspirator na struju i dvoje invalidskih kolica. Preslatka devojčica, Neda Jovanović iz Niša, osamnaesto je dete kojem se pomoglo. Neda boluje od cerebralne paralize, mikrocefalije i još drugih bolesti, zbog čega ne može samostalno da se hrani, jede, igra…, a želela bi.

Ovo je razlog koji pokretače akcije „Čepom do osmeha“ naveo da se ovoj devojčici obezbedi stolica za kupanje. Ona joj je uručena minulog petka u Gradskoj kući u Nišu.

Ove nedelje redakciju „Nedeljnih novina“ posetili su braća Miroslav i Miloš Počuč. O akciji su čitali u novinama i odlučili su porodično da se uključe u nju. Pomažu i baka Ljiljana Počuč i tetka Mira Astaloš. Miroslav je učenik III razreda SSŠ „9. maj“, a Miloš prvog razreda SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“. Vole sport, a vole i da pomažu drugima. Ne smeta im da skidaju čepove sa flaša i da ih donose u novine, jer znaju da time doprinose nečijem srećnijem detinjstvu.

Braća i sestre Tankosić: Veljko (6), Vukašin (9), Jelena (10) i Ivana (16) doneli su čepove i ostavili ih u redakciji sa zajedničkom željom da oni budu od pomoći, onima kojima je ona preko potrebna – deci sa problemima.

Prvi put su čepove doneli u redakciju palanačkih novina. Do sada su ih nosili na druga mesta, ali uvek sa istom željom, da pomognu. Kod skupljanja čepova pomaže im baka Milena. Svi zajedno nastaviće i dalje jer tako čine dobro delo s jedne strane, a s druge, čuvaju životnu sredinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here