Čepom do osmeha: Za humanost uvek ima vremena

Bačkopalančani - vredni humanitarci!

1147

Naši sugrađani nastavljaju da sakupljaju čepove i donose ih u redakciju „Nedeljnih novina“.


BAČKA PALANKA: Vredni skupljači ne miruju ni onda kada se ne objave njihove fotografije, tako da se ponekad stvori mala gužva. Čekajući da njegova fotografija ugleda svetlo dana naš sugrađanin, penzioner sedamdesetpetogodišnji Borislav Dojčinović, je ponovo stigao u redakciju „Nedeljnih novina“ i doneo još jedan džak sa čepovima.

Borislav Dojčinović

Dolazeći prvi put rekao je da čepove prikuplja još od 2014. godine. Srećan je što ga zdravlje služi i što može zajedno sa suprugom Irenom i na ovaj način da doprinosi zajednici i oseća se bolje sa svakim skupljenim i čepom.

Dobar primer je i šestogodišnja Saša Karanović koja je došla zajedno sa deda Milanom. Ona je rekla da se u ovu akciju uključila na nagovor vaspitačica Zoke i Milke, i da će i dalje biti aktivna i da će od sad umesto u vrtić dolaziti da donese čepove.

Odala je malu tajnu da najviše voli crvene i plave čepove i da joj u prikupljanju pomaže deda Milan, a da baka Joka iako bi to volela za sada ne može jer čuva Sašinu dvogodišnju sestru Vanju.

Saša Karanović (levo) i Radojka Stojanović (desno)

Da su deke i bake najviše aktivne kako u podsticanju unuka tako i u samostalnim akcijama svedoči i primer Radojke Stojanović koja je umesto svojih zauzetih unuka Zorane, Veljka, Vukašina i Strahinje, koji su inače do sada donosili čepove, ovog puta došla sama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here