Deda Mraz, slatkiši i dečiji osmesi (FOTO GALERIJA)

Održan 6. Novogodišnji bazar u Bačkoj Palanci

1438

Danas je u centru Bačke Palanke ispred kafe bara „Tema“ održan 6. Novogodišnji bazar u organizaciji Turističke organizacije Opštine Bačka Palanka. Ova tradicionalna manifestacija okupila je 30 izlagača novogodišnjih slatkiša i ukrasa, a pravu prazničnu atmosferu napravili su Deda Mraz i razigrana deca.


Ova tradicionalna manifestacija okupila je 30 izlagača novogodišnjih slatkiša i ukrasa, a pravu prazničnu atmosferu napravili su Deda Mraz i razigrana deca.

[wonderplugin_slider id=11]

 

„Ove godine imamo 10 više izlagača nego prošle godine. Mahom su to izlagači iz naše opštine, udruženja žena i pojedinaca kreativaca. Pored njih tu su i gosti iz Novog Sada, Batajnice i iz Bečeja, tako da se za ovu manifestaciju čuje i van naše opštine“, rekla je Jelena Rajović iz Turističke organizacije Opštine Bačka Palanka.

Ono što se moglo videti na štandovima su novogodišnji ukrasi od različitih materijala, razni odevni predmeti kao i nezaobilazni medenjaci karakterističnih oblika. Kreativnosti nije manjkalo, a nas je zanimalo kako napraviti jelku od novinskog papira i venčiće od slame.

Od papira se naprave štapići tako što se papir urola, zalepi i posle toga oboji. Nakon toga štapići se pletu kao što se to radi sa prućem. Na kraju se lakira i ukrašava po želji.

Novogodišnji venčići ne moraju biti samo od zelenih borovih grančica. Od slame, bršljena i materijala za metle takođe se prave kreativni venci. Kad se slama uvije i pričvrsti, preko nje se stavljaju ukrasi po želji – različite trake, zvezdice i razne figurice. Dekorativne sanke se mogu napraviti od grančica, a sneg na njima od sode bikarbone.

Pored predivnih ukrasa, najmlađi posetioci su imali priliku da uživaju u društvu Deda Mraza, ali i da sami pokažu svoju kreativnost na radionici u okviru koje su sami pravili novogodišnje ukrase – maske i čarobne štapiće. Vila Četkica iz Novog Sada je bila gošća i ove godine pa je na radost mnoge dece, oslikavala njihova lica. Nakon kreativnih radionica, upriličeno je takmičenje za decu u limbo densu, igri dan-noć i za kraj – jedenje šampite bez ruku na kojem su najviše uživali.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here