Edukacija članova kluba u Pivnicama

U okviru Gerontološkog centra Bačka Palanka radi i pet seoskih klubova.

774

U okviru bačkopalanačkog Gerontološkog centra, radi i nekoliko službi, a jedna od njih je i služba za dnevne usluge. Ova služba je nadležna za rad klubova za stara i odrasla invalidna lica, koji su osnovani u pet mesnih zajednica opštine Bačka Palanka. Klubovi se nalaze u mesnim zajednicama: Pivnice, Tovariševo, Čelerevo, Nova Gajdobra i Mladenovo.


„Klubovi korisnicima usluga obezbeđuju zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, a posebno druženje, jačanje solidarnosti, odnosno samopomoći kao i kulturno – zabavne, rekreativne, duhovne i druge potrebe“, kaže dr Milan Bajić, direktor Gerontološkog centra.

Sadržaji druženja i programa animacije su najraznovrsnije aktivnosti, počev od predavanja o zdravlju, socijalno – penzijskoj i invalidskoj zaštiti preko, kulturno – zabavnih, rekreativnih i obrazovnih programa do uspostavljanja prijateljkih veza i razmene sa institucijama, školama, predškolskim ustanovama, udruženjima i umetnicima.

Gerontološki centar obnovio je ugovor o saradnji sa MZ Čelarevo. Za potrebe ovog kluba dodeljene su prostorije koje se nalaze u zgradi Kulturnog centra. U ovim prostorijama, dva puta nedeljno se okupljaju članovi kluba, druže se i bave kreativnim posovima.

„U Klubu za stara i invalidna lica u Pivnicama, osim redovnog merenja krvnog pritiska i šećera u krvi, obavljena je edukacija njegovih članova, iz domena medicine na temu „Saveti za osobe starije od 65 godina“ sa posebnim osvrtom na pravilnu upotrebu lekova. Bilo je prisutno oko 30 osoba, koje su postavile veliki broj pitanja za Veru Pešić, glavnu medicinsku sestru našeg centra“, rekao je na kraju dr Milan Bajić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here