Prošetajte Etno-šorom (VIDEO)

2340

U samom centru Bačke Palanke održan je tradicionalni „Etno-šor“. Ova manifestacija, koja je privukla 50-ak izlagača iz cele Vojvodine, svojevrsna je uvertira za današnji Ivanjdan, slavu ovdašnjeg pravoslavnog hrama posvećenog Svetom Jovanu Krstitelju, ali i početak „Dunavskog bala“ tradicionalne turističko-zabavne manifestacije koja će potrajati do nedelje.


Pored predstavljanja raznih vrsta vina, meda, organskih proizvoda i tradicionalnih jela, održane su i prezentacije starih zanata i običaja, ručno rađenih suvenira od prirodnih materijala. Sigurno je da će jedan deo učesnika ove manifestacije svoje štandove odmah preseliti u okolinu pravoslavnog hrama, gde se po tradiciji okupljaju prodavci slavskih suvenira, licideri, proizvođači svilenih bombona, prodavci igračaka, ugostitelji…

U okviru „Etno-šora“ nastupili su članovi Centra za tradicionalnu kulturu i umetnost ovdašnjeg KUD „Kosta Abrašević“, a predstavilo se i srpsko KUD „Oplenac“ iz Kanade, kao i folklorni ansambl „Karanovac“ iz Kraljeva. Ovu manifestaciju organizovala je TOO, a pod pokroviteljstvom SO Bačka Palanka i Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade AP Vojvodine.

Danas počinje „Dunavski bal“

U tri večeri od 21.30 sati organizovaće se muzički program na bini ispred Sportske hale „Tikvara“. U dnevnim aktivnostima su škola ribolova za decu i omladinu, takmičenja u veslanju na gumama, u plivanju, biće prigodnih programa za mlade.

Za sutra su zakazani međunarodni kadetski rukometni turnir, te turnir u šahu, tenisu, dečije igre bez granica uzrasta do 10 godina, a na plaži organizovaće se takmičenje u gađanju lukom i strelom. Od 16 sati startuju kulinari, učesnici „Međunarodnog lovačkog kotlića”.

U nedelju je škola kajaka za decu i omladinu, odbojka na pesku. Za 19 sati u „Veljkovoj bašti“ pri Narodnoj biblioteci je veče sa Matijom Bećkovićem, a u 20 sati u sali bioskopa „Vojvodina“ pozorišna predstava „Pravda za Davida ili Jazavac pred sudom“.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_UoP5XgG5l4

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here