Centar Bačke Palanke obasut rafalima petardi. Gde su roditelji? (VIDEO)

Glas građana

3806
Foto: Ilustracija (izvor: Večernje novosti, N. Živanović)

BAČKA PALANKA: Redakciji BAP VESTI stigao je video, snimljen juče (04.12.) posle podne.

Naime, grupa dece mlađeg uzrasta u ulici Dimitrija Tucovića u Bačkoj Palanci baca veliki broj petardi, bez nadzora su roditelja ili neke druge punoletne osobe i ugrožavaju pritom svoju i bezbednost učesnika u saobraćaju.

Kako nam je rekao naš sugrađanin koji je i snimio ovaj video, više puta je razgovarao sa tom decom, rekao da to ne treba da rade, posebno na tom mestu ili u anforu zgrade, kao što je to bio slučaj, ali bezuspešno. Deca su mu čak rekla da su sama kupila petarde, a Zakonom o prometu eksplozivnih materija, prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim licima je zabranjana.

[rev_slider alias=“ccsystem-„][/rev_slider]

 

Kao što građani znaju, u ovoj ulici nalaze se autobuska i policijska stanica kao i pijaca, ulica je jednosmerna, ali veoma prometna. Evidentno je da su deca na ovom video snimku bez nadzora odraslih, da su u pitanju mala deca, i da na ovaj način rizikuju da povrede sebe, ali i druge.


Pogledaj: Za bacanje petardi kazne i do 100.000 dinara


Apelujemo pre svega na roditelje da ne dozvole deci korišćenje petardi ili drugih pirotehničkih sredstava bez nadzora i na javnim mestima gde se okuplja veći broj ljudi, a na prodavce da iste ne prodaju maloletnim licima. Petarde mogu da dovedu do ozbiljnih povreda prstiju, šake, lica, a na žalost, svedoci smo gotovo svake godine upravo ovakvih slučajeva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here