Два малолетника малтретирала старију жену у центру Бачке Паланке

8670

БАЧКА ПАЛАНКА: Да је данашње друштво у многим сегментима посрнуло и да више нема емпатије ни према старима и немоћнима, уверила се наша суграђанка, која је у самом центру Бачке Паланке сведочила малтретирању старије госпође од стране два малолетна лица.


Марина се обратила нашој редакцији са жељом да објавимо причу о овом немилом догађају и да на тај начин апелујемо и можда спречимо сличне ситуације.

„Све се десило у уторак, 21. децембра у центру града преко пута Робне куће. Два дечака, по мојој личној процени, стара 8 година, а која често можемо видети у центру града, гурали су руке у торбу старије жене која се полако и отежано кретала. Пролазница јој је у том моменту скренула пажњу да пази на своју торбу. Жена се збунила и вриснула, а деци рекла да ће да позове полицију. Дечаци су се одмакли, а нажалост и ја, јер они нису хтели да одустану. Вратили су се до баке, отимали јој торбу из руку, а пошто нису успели у томе, почели су да је гађају циглама. Нико није био довољно близу да одреагује, па сам потрчала ја ка њима и након тога су побегли“, прича она.

Наша читатељка каже да је цела ова ситуација погодила и шокирала и да ни сама не зна на који начин би одреаговала да је сустигла децу.

„Не знам ни како да завршим поруку, заиста сам згранута. Желим да апелујем на наше суграђане, поготове оне старије, да мало више припазе. Шта ми као сведоци уопште смемо да предузмемо“, пита се наша суграђанка.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here