Održan protest „Za život šume“. Aktivisti pokreću narodnu inicijativu

3161

BAČKA PALANKA: U subotu (20.02.), od 11 časova, u centru Bačke Palanke održan je protest građana pod nazivom „Za život šume“ koji je deo inicijative za zaustavljanje seče Polojske šume.

Ovaj protest je iniciralo nedavno osnovano udruženje „Akvila“ i kako su naveli organizatori protest nema političku pozadinu, već isključivo ima za cilj da se zaustavi prekomerna seča šuma u opštini Bačka Palanka koju sprovodi JP „Vojvodina šume“, a pre svega da se što pre zaustavi seča Polojske šume.

Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina građana. Govorili su Goran Jatić, Martina Velemir, Stanislava Stanković i Dragan Pavin ispred organizatora a specijalni gost na protestu bio je Ivan Jušković Hrast, veliki borac i aktivista zaštite prirode u Srbiji.

Najavljena narodna inicijativa

Aktivisti „Akvile“ su na protestu najavili da pokreću narodnu inicijativu da se zaštiti Polojska šuma. Po Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, kako je naveo inicijativni odbor, uslediće prikupljanje potpisa građana opštine Bačka Palanka, koja će trajati najduže 7 dana, a narodna inicijativa biće predata Skupštini opštine Bačka Palanka koja će je glasanjem prihvatiti ili odbaciti.

Na protestu je najavljeno da je neophodno prikupiti 2.500 potpisa građana opštine Bačka Palanka. O načinu i vremenu potpisivanja udruženje „Akvila“ će obavestiti građane na svojoj facebook grupi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here