Platani posečeni ispred budućeg Lidla, nadležni ćute (VIDEO)

Kompanija Lidl Srbija oglasila se saopštenjem

4890

BAČKA PALANKA: Dva platana posečena su u glavnoj ulici u Bačkoj Palanci. Veliki trgovinski lanac, „Lidl“ koji je 2018. godine stigao u Srbiju, svoj objekat ubrzano gradi i u Bačkoj Palanci na adresi Kralja Petra I 123.


Radi potrebe izgradnje kompleksa objekta „Lidl“, ono što je građanima zapalo za oko jeste da su posečena dva stabla platana.

Redakcija BAP VESTI već tri dana pokušava da dobije odgovor od nadležnih iz opštine Bačka Palanka. Na pitanje zašto su morali biti posečeni platani pred kamerama nisu hteli da objasne ni predsednik Komisije za seču i orezivanje stabala, ni rukovodilac Odeljenja za privredu, niti zamenik predsednika opštine kao ni predsednik Skupštine opštine.

Slična situacija dogodila se pre samo nekoliko dana u Novom Sadu, tačnije na Futoškom putu, gde je takođe u toku izgradnja prodavnice Lidl. Niz stabala, među kojima su i platani, posečeno je i orezano radi izgradnje pristupnih saobraćajnica.

Urbanistički projekat za razradu lokacije za potrebe izgradnje maloprodajnog objekta Lidl bio je na javnoj prezentaciji u opštini Bačka Palanka u periodu od 28. septembra do 04. oktobra. Otvaranje prodavnice planirano je za septembar ove godine.

Povodom seče platana u ulici Kralja Petra I od kompanije Lidl Srbija dobili smo zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti.

Od 510 platana koliko ih trenutno ima u Bačkoj Palanci, četiri platana na Dunavu su pod zaštitom države i njihova seča je zabranjena. O ostalim platanima do sada je brinula lokalna samouprava, ali postavlja se pitanje da li će dolaskom velikih investicija njihova seča postati uobičajena praksa, a građanima Bačke Palanke ostati samo beton i cigla.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here