Problem teretnog saobraćaja kroz Bačku Palanku (VIDEO)

9963

U sredu, 16. oktobra 2019. godine, primećeno je preusmeravanje transportnih kamiona koji su se kretali ka graničnom prelazu Bačka Palanka iz pravca Novog Sada, na obilaznicu ka gajdobranskom putu. Na taj način je uobičajena gužva ka graničnom prelazu sa Hrvatskom, smanjena. Međutim, ovo je samo privremeno rešenje.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Kolone kamiona koje se najčešće utorkom, sredom i četvrtkom stvaraju na ulazu u Bačku Palanku iz smera Novog Sada i protežu duž ulica Kralja Petra I  i Svetozara Miletića ka graničnom prelazu, predstavljaju velik problem svim građanima. Ugrožen je javni saobraćaj i kretanje vozila hitnih službi. Stanovnici okolnih stambenih blokova i ulica ne mogu normalno da funkcionišu jer im je kretanje ograničeno položajem teretnih vozila. Vlasnici trgovina i firmi imaju problem sa dolaskom svojih transportnih vozila sa robom.

Deca nisu bezbedna na putu od kuće do škole, dešava se da prelaze pešački put između parkiranih kamiona što predstavlja veliku opasnost. Sa druge strane, prema izjavama vozača kamiona, čekanje na prelazak granice sa Hrvatskom iz Bačke Palanke, traje i više od 10 časova a usled toga nastaju i drugi problemi kao što su kašnjenja isporuke robe, premor vozača, što je posebno opasno za bezbednost saobraćaja i potencijalna opasnost od upadanja migranata u prikolice kamiona dok su parkirani.

[wonderplugin_slider id=173]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here