Становници блока Партизан огорчени због лошег извођења радова на замени топловода

1388
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У блоку Партизан у Бачкој Паланци крајем маја ове године почели су радови на реконструкцији топловода. Багери испред стамбених зграда, старе цеви замењене новим, обрадовале су све оне који користе систем даљинског грејања јер ће коначно бити решен проблем учесталих хаварија на топловоду. Али…


Како је за БАП ВЕСТИ раније изјавио Владимир Николић из фирме „Градско грејање БПЛ ДОО“ са којом је Општина Бачка Паланка потписала уговор о обављању делатности производње и дистрибуције топлотне енергије, рок за завршетак радова је 1. октобар. И ништа не би било спорно да грађани који живе у блоку Партизан протекла два и по месеца не доживљавају праву тортуру управо због ових радова. Сведок томе је велики број притужби који стижу на адресу наше редакције али и текст објављен у понедељак (08.08.) на популарној Фејсбук страници „Неверовали или да“, која има преко 500 хиљада пратилаца, а који преносимо у целости:

„Пре неких месец дана, центар Бачке Паланке је остао без кабловског интернета, након што је екипа задужена да багером ископа канал за нови гасовод, пресекла кабл за интернет. Пар дана касније, хаварија је пронађена и поправљена, само да би сутрадан опет пресекли тај исти кабл, овога пута на више места. Пар дана касније, проблем је поправљен, а радови су прекинути.

Месец дана касније, радови су се наставили мало даље низ улицу. Прво су поново пресекли тај исти интернет кабл и читавом центру поново прекинули интернет, а заједно са њим, пресекли су и стари гасовод, због чега екипа која поправља интернет, није смела ништа да ради из безбедносних разлога, јер поправка захтева варење, а то наравно није паметно близу места где цури гас.

Четири дана касније, оба проблема су коначно решена. Гас више не цури, а интернет ради. Сви су били пресрећни, али само пола сата, колико је тој истој екипи било потребно да овога пута заједно са интернет каблом пресече и водовод, те поплави комшилук, а заједно са њим и те несретне каблове за интернет. Сада читав центар града нема ни интернета, а ни воде… Још некако да нам способни људи прекину и струју, па да се вратимо лепо у средњи век…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here