У Обровцу наплаћују коришћење рефлектора у школском дворишту

Огорчени Обровчани покренули петицију

1126
Foto: Facebook

ОБРОВАЦ – На Фејсбук страници „Обровац у Бачкој“ осванула је објава у којој се наводи да се коришћење рефлектора у школском дворишту, од недавно, почело наплаћивати. 


Тим поводом грађани Обровца, покренули су петицију у којој траже да двориште Основне школе „Жарко Зрењанин“ током лета, ноћу, користе без накнаде. У дворишту се налазе терени за мали фудбал и кошарку, а ту се претходних година организовао сеоски турнир у фудбалу.

„Натерани муком и неразумевањем, немајући ништа, заборављени од свих, док седимо у мраку у једином селу у општини у којем школа наплаћује укључивање рефлектора у школском дворишту, ми доле потписани Обровчани овим тражимо од наше Општине, којој порез плаћамо, да нам дозволе да без накнаде користимо школско двориште. Не тражимо кривца, не желимо проблем само желимо шансу да се дружимо, бавимо спортом, рекреирамо и такмичимо. Уколико Општина и Основна школа нису у могућности да нам изађу у сусрет и омогуће коришћење спортских терена за мали фудбал и кошарку, тражимо да се у Обровцу изграде спортски терени за мали фудбал и кошарку који би нам били на располагању без накнаде“, наводи се у тексту петиције.

Упућен је и апел да се што више грађана одазове петицији, а она се налази у кафићу Лојд Плус (некадашњи Венус).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here