Група људи која враћа веру у добро

Ма шта год да се деси, не смемо изгубити веру у хуманост и добре људе! Добри људи постоје!

2573

Од прошле године, на социјалној мрежи Фејзбук постоји група Помоћ од срца – Бачка Паланка која данас броји око 1600 чланова, и која би свакако требала да изазове већу пажњу јавности. Група окупља људе из општине Бачка Паланка који су се у овој групи увезали искључиво како би једни другима помогли. 


Хуманост без граница је изузетан опис комплетне активности коју можете приметити у свим комуникацијама на поменутој платформи. Поклањају се пакети хране, бела техника, пакети одеће, намештај, донирају се новци за лекове, и све што је одређеним породицама вишак, другима је преко потребно.

Позивамо јавност, да уколико жели да помогне онима којима је помоћ потребна, да се учлане у ову групу и понуде све што им је вишак, или одговоре на потребе оних који не могу себи да приуште ствари које су им потребне.

Уколико вам је потребна помоћ, обратите се администратору групе, или објавите анонимну објаву, након чега ће вам се јавити особе које вам могу помоћи. Тражите и даће вам се. 

Уколико вам је потребна новчана помоћ, намирнице или нешто друго, а имате страх од осуде јавности, можете објавити пост анонимно. Након што објавите у коментарима ће се јавити уколико неко може да помогне, након чега можете да наставите комуникацију приватним порукама. Када објавите анонимни пост, ваше име и презиме неће бити видљиво. Потребно је да укључите дугме поред натписа – Објавите анонимно приликом постављања објаве.

Креатор групе је Брaнко Арваи из Бачке Паланке

-Свако може бити добре воље уколико донесе такву одлуку. Овом приликом позивам све грађане Бачке Паланке и мештане наших општинских села да се укључе у нашу групу, јер бити добар према другима није само хришћанска иницијатива, идеја и покрет. Таква идеја не зна за поделе по било којој основи. Будимо уједињени како би заједничким снагама побољшали живот једни другима у ово тешко време. Тешко време рађа добре људе. Бити хуман такође је и изузетно лековито, то лечи депресију и све остале болести хуманима, а људима којима је потребна помоћ – њих захвалност лечи!

Како је креатор групе навео, циљ ове групе је да се сви људи из Бачке Паланке и околине окупе на једном месту, да размене информације о потребама наших суграђана из општине Бачка Паланка.

Кликните ОВДЕ како би се учланили у групу. 

Циљ је да се повежу наши суграђани како би једни другима помогли.

Идеја је да се људи који из различитих разлога не могу себи да приуште новац за основне потребе, или одређене ствари које су им потребне за нормалан и пристојан живот повежу са онима који желе и могу да им помогну на различите начине.
До сада се ова група показала као веома корисна, и особе којима је потребан новац за лекове, огрев или основне потребе су тражиле путем групе помоћ, коју су захваљујући хуманим људима и добили.
Путем ове групе се и нуде непотребне ствари, као на пример намештај, одећа, бела техника и дечије ствари које су у свакој прилици поклољене.

Група нема спонзоре, није промотивног карактера – њен једини циљ је чиста хуманост.


Сутра, 12.04. од 08:00 часова у центру Бачке Паланке одржава се базар продајног карактера на коме ће ова група имати штанд. Сви који их посете имаће прилику да оставе донацију за оне којима је помоћ заиста и потребна, моће ће да оставе донацију за нашу малу суграђанку Ленку и притом од активиста групе добију поклон. 

 

Можда су неки од нас стицајем околности изгубили осећај хуманости, али верујемо да искреном жељом могу да је поврате. Заправо, није тешко бити племенит, хуман и несебично делити љубав људима око себе. Погледајте око себе, скупите храбрости и загледајте се и у себе, али и у људе око вас.Хуманост је једна од највреднијих људских карактеристика. Људи који су хумани, помажу другима готово увек и по сваку цену. Осећање да сте другима помогли, испуњава вас и чини задовољним.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here