Aktivnosti i planovi Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“

Vršilac dužnosti direktora USR "Tikvara", Milan Kozomora o aktuelnim planovima za narednu godinu

1623

Milan Kozomora postavljen je početkom oktobra na mesto vršilaca dužnosti direktora Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ umesto dotadašnjeg prvog čoveka ustanove Darka Božovića koji je taj posao obavljao u prethodnih pet godina.


Za Nedeljne novine, Milan Kozomora je pričao šta je to urađeno u nešto manje od tri meseca u ovoj ustanovi, kao i planovima za naredni period.

– Stanje u USR „Tikvara“ je bilo korektno s obzirom da sam dve godine bio najbliži saradnik tadašnjem direktoru Darku Božoviću, koji je dosta toga uradio, a ja sam samo nastavio njegovim putem. U decembru smo postavili LED rasvetu u velikoj sali, preciznije rečeno bila je to zamena postojeće rasvete sa energetski efikasnijim osvetljenjem. Samim tim smo poboljšali kvalitet osvetljenja. Imali smo i rekonstrukciju krova na velikoj sali, odnosno zamenu oluka i dotrajalog svetlarnika. U toku su radovi na rekonstrukciji staklenih panela, gde smo zatvorili svetlarnik OSB pločama i imamo u planu da uradimo bilborde na svakom polju – ističe Kozomora i navodi planove za naredni period:

– U planu za narednu godinu, što se tiče velike sale, imamo rekonstrukciju medija centra, njegovu modernizaciju i uvođenje besplatnog wifi signala za naše posetioce. Imamo planirane investicije na kompleksu bazena koji je sada u stanju mirovanja. Tu smo početkom 2022. godine planirali sređivanje kompleksa kako bi novu letnju sezonu dočekali spremni. Trenutno su u toku radovi u dvorištu bazena na proširivanju staza, a početkom naredne godine planiramo i uređenje prilaza bazenu postavljanjem behatona duž ograde. Takođe, u planu je i izgradnja dečjih bazena i bazena za neplivače, tako da će time biti priča o bazenima zaokružena. Samim tim ćemo imati bogatiji sadržaj tokom leta, a i rasteretićemo olimpijski bazen – navodi Kozomora i dodaje da je u toku zamena rasvete na bentu od Spomenika do Mosta gde će biti postavljena 44 nova kandelabera sa LED rasvetom visine pet metara.

– Što se tiče otvorenih sportskih terena, i tu imamo značajan projekat. Naime, planiramo presvlačenje košarkaških terena i postavljanje novih konstrukcija koševa. Kada je u pitanju Park prirode, početkom decembra smo imali akciju čišćenja korita „Tikvare“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Bačka Palanka i Udruženjem sportskih ribolovaca „Šaran“,  kojima se ovom prilikom zahvaljujem na učešću u akciji. Izvlačili su kabasti otpad u vidu buradi i guma. Trudićemo se da u narednom periodu takve akcije sprovodimo što češće,  barem, jednom mesečno. Početkom decembra smo na „Tikvari“ imali akciju pošumljavanja i posadili smo sadnice bele topole i vrbe. Planiramo zamenu svih suncobrana na Gradskoj plaži i „Tikvari“, a uskoro kreću radovi na uređenju parking prostora kod same Gradske plaže iza Čarde – zaključuje v. d. direktora USR „Tikvara“, Milan Kozomora.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here