Baziranje na domaćem turizmu u eri epidemije

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka dobila nove prostorije

34
Izvor: Nedeljne novine

O aktuelnom trenutku u TOO Bačka Palanka, za „Nedeljne novine“ govori direktorka, Milica Stoisavljević:


– Ovom prilikom želimo reći da je Turistička organizacija opštine Bačka Palanka dobila nove prostorije, koje se sada nalaze u ulici Jugoslovenske Armije pod brojem 19, na bivšem mestu galerije Kulturnog centra.

– Ovo možemo zahvaliti našem osnivaču, tj. Opštini Bačka Palanka koja je prepoznala značaj Turističke organizacije kao ustanove. Ova lokacija je za nas, ali pre svega za naše posetioce i turiste, jako dobra, naime nalazi se nadomak pešačke zone u centru i veoma je vidljiva. Na istoj lokaciji je i Turističko informativni centar čiji je cilj da bude stecište svim putnicima koji borave ili prolaze kroz našu opštinu.

– Sam prostor je veoma pogodan za održavanje raznih skupova, seminara, prezentacija ali i za stručnu praksu koju vrše učenici Srednje turističke škole.

– U godini koja je praktično za nama, nismo mogli da promovišemo naše novo sedište onako kako smo planirali, jer je ovom nemilom situacijom u kojoj smo se svi našli, sektor turizma jedna od najjače pogođenih privrednih grana.

– Shodno tome, pozivamo Turističke agencije na teritoriji opštine Bačka Palanka, da nas kontaktiraju u želji da im pomognemo koliko možemo, naime, imamo nekoliko aranžmana koje smo pripremili u sferi receptivnog turizma, a agencije mogu da ih plasiraju na tržište i time privuku domaće turiste u našu opštinu, da bismo svi zajedno povećali broj noćenja u opštini, a time i povećali prihode od turizma. Radi se o aranžmanima koji podrazumevaju pojedinačne posete i boravak, u vidu aktivnog odmora ali i za one koji žele nešto mirniji porodični ambijent a sve to kroz promociju prirode, zdravog načina života, lepih mesta i avantura, domaćih gastronomskih proizvoda, tartufa, jahanja, lova, sakralnog turizma, degustaciji vina, piva, sira, meda, kulena itd…

 

– Sve to i još mnogo toga nudi bogata opština Bačka Palanka. U stalnoj smo vezi sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, koji će nam pomoći da prevaziđemo probleme, zadržimo radna mesta u sektoru turizma i što više iskoristimo situaciju sada kada ne možemo putovati u inostranstvo, da povećamo broj noćenja domaćih turista.

– Naime, u ovoj godini, sem meseca marta, kada je popunjenost smeštajnih kapaciteta u opštini bila svega 12%, beležimo rast broja noćenja domaćih turista u opštini, ali drastičan pad dolazaka i noćenja stranih turista, što je i logično, obzirom na situaciju.

– Kada se sve uzme u obzir, ukupan broj noćenja turista je na nivou od prošle godine sa tendencijom rasta, jer se traži krevet više u seoskim domaćinstvima, pogotovo u sremskom delu naše opštine. Zato očekujemo da će sezona seoskog turizma, kao i ove godine, umesto da počne u junu kao i obično, početi već u martu.

– Za narednu godinu, obzirom na sitaciju, baziraćemo se na elektronskoj promociji, ali i na promociji pojedinačnih turističkih subjekata – poljoprivrednih gazdinstava, proizvođača meda, sira, vina, gljiva, domaćih suhomesnatih proizvoda, starih zanata i tome slično, te ovom prilikom i pozivam sve koji se u ovome prepoznaju, a nisu u našoj bazi podataka, da nam se jave, kako bismo ih uvrstili u tekuću turističku ponudu i time pomogli u njihovoj vizualizaciji.

Radno vreme Turističke organizacije je radnim danom od 08-19 časova. Mejl za kontakt: [email protected], [email protected] toobap.rs.

„Turistička organizacija opštine Palanka vam želi dobro zdravlje“.


Pogledaj: Turizam i ugostiteljstvo imaju alternative, ali ne i rešenje (VIDEO)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here