Буди Паланчанин, дођи у АМК Бачка

Интервју: Владимир Јовић

1254

Пратиоци БАП ВЕСТИ, као и читаоци Недељних новина имали су прилику да се упознају, а неки и да се подсете, историје Ауто-мото клуба Бачка и његове улоге у развоју саобраћајне културе и технике у нашој општини и окружењу.


Шта је остало од тог богатог наслеђа и где је Ауто-мото клуб Бачка данас, испричао нам је Владимир Јовић, секретар Клуба:

– Прво бих се захвалио Недељним новинама што су препознали допринос АМК Бачка у развоју наше општине и ближе околине (Бача, Бачког Петровца, Беочина…) и дали нам простор да кроз овај фељтон сачувамо сведочења људи који су веродостојни сведоци и учесници развоја АМК Бачке, као и извор информација за нека будућа истраживања локалне историје. Затим, желим да се захвалим свим запосленим, члановима и пријатељима Клуба, као и ентузијастима и заљубљеницима у мотористику и ауто-мото спорт, који су створили, развијали и сачували овај, по много чему, специфичан колектив, а који су нама који смо сад ту утрли пут и проширили правац којим идемо.

Ауто-мото клуб Бачка је по много чему специфична организација. За почетак, пођимо од наше организације и деловања, као удружења грађана, али као и привредног друштва. Као удружење грађана бавимо се подизањем свести о важности безбедности саобраћаја и развојем саобраћајне културе, кроз наш свакодневни рад са члановима и традиционалне годишње акције: „Шта знаш о саобраћају“, „Дан сећања на жртве саобраћајних несерећа“, „Сигурно возило, безбедно возило“ и др.

Као привредно друштво пружамо услуге: техничког прегледа свих врста моторних и прикључних возила, радних машина и пољо-механизације; издајемо регистрациону налепницу; вршимо комплет регистрацију возила; пружамо агенцијске услуге (одјаве
возила, промене власништва, израде свих врста уговора и овлашћења); издајемо полисе осигурања од ауто-одговорности, као и за друге врсте неживотних осигурања; међународна документа (међународну возачку дозволу и овлашћење за управљање туђим возилом у иностранству); продајемо пакете помоћи на путу (АМСС, Вози, Атлас), те вршимо мање сервисне поправке.

Привредна активност нам је извор прихода уз приход од чланарина из чега финансирамо наше клупске активности које сам споменуо. Нагласио бих да смо као колектив изузетно друштвено ангажовани, те тако подржавамо и финансијски помажемо бројне спортске клубове, културно-уметничка друштва и друга удружења
грађана. По промету који остварујемо сигурно смо прваци у нашој општини у том сегменту, јер сваки трећи динар који уђе код нас даље трансферишемо у помоћ и подршкумладимспортистима, уметницима или непрофитним удружењима из наше средине. Зато бих позвао грађане наше општине да користе наше услуге, како би и даље могли да наставимо са овом добром праксом и још снажније подупремо оне делатности које нису профитабилне али су од значаја за нашу средину и правилан разој наше деце и омладине.

У будућности планирамо да обновимо објекте са којима располажемо, а да на новој локацији коју смо купили развијамо садржаје којих до сада није било у нашој средини. Активно пратимо савремене токове, те смо тако омогућили корисницима наших услуга да путем „паметних“ уређаја (телефона и рачунара) могу израчунати цену регистрације и других услуга које пружамо, као и заказати термин техничког прегледа и др. Позвао бих све читатеље Недељних новина да нас запрате на друштвеним мрежама (Facebook, Instagram) и посете наш сајт (www.amkbacka.rs) како би испратили наше акције и дешавања у Клубу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here