Najjači čovek – Strongman Radojica Marinković (VIDEO)

Radojica Marinković iz Vizića pričao nam je kako je osvojio titulu najjačeg čoveka i šta mu je najteže u takmičenjima. POGLEDAJTE PRILOG!

1897

BAČKA PALANKA: Da li ste ikada pomislili da svojim rukama podignete auto ili povučete kamion? Svojim trudom i zalaganjem u sportu, Radojica Marinković iz Vizića je 2002. godine uzeo titulu najjačeg čoveka Jugoslavije.


Radojica živi u Viziću, radi u Novom Sadu, a sportom se bavi dugi niz godina. Sportsku karijeru počeo je kao dizač tegova, gde je pobrao mnoge nagrade osvajajući titule prvaka, a onda je 2002. godine dobio poziv da učestvuje na takmičenju Strongman u Vršcu.

Zanimiljivo je da je tadašnja voditeljka, pevačica Jellena, greškom za pobednika proglasila Dragana Ristića. Slavljenik se popeo na tron i primio pobednički poklon (trkački bicikl), dok su ga ostali nastavili darivati na bini. Ali, sve to je trajalo 27 sekundi, kada su organizatori shvatili da je voditeljka pogrešila. Uzeli su Ristiću bicikl, titulu i ostale darove, spustili ga za jedan stepenik niže, a poklone preneli Radojici Marinkoviću koji je imao bod više u konačnom zbiru.

Radojica sada ima 50 godina i dalje redovno trenira, 6 puta nedeljno. Sada ima 115 kilograma, a pre je imao i 130 kg. Pred takmičenja je i jeo mnogo više, uglavnom hranu bogatu proteinima.

Na takmičenjima na kojima se nastupa u paru, Radojica je sa Ervinom Katonom iz Subotice, sa kojim je osvojio mnogo nagrada, među kojima je prvo mesto 2008. godine na Prvenstvu centralne Evrope u parovima, gde se takmičilo osam država. Samo godinu dana pre toga, bili su treći.


Pogledaj:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here