„Шта не могу рукама, могу ногама“: Исповест храбре Дејане Бачко

"Девојка са крилима" превазишла све препреке

1201

Бачкопаланчанка Дејана Бачко је девојка која је рођена без обе руке. Њу ово није спречило да свој живот живи пуним плућима и да ниже успехе на свим пољима.


Дејана је пре неколико година освојила златну медаљу у теквонду на Светском паратеквондо првенству у Анталији у Турској на коме је учестовало 400 такмичара из 69 земаља. Том приликом је рекла да је поносна на себе и на свој успех.

– Ово је једно дивно искуство и поносна сам на себе, а верујем и Србија јер сам доказала овај пут да сам број један у свету и наравно број један и у Европи – изјавила је Дејана.

Она је у срећној вези са својим дечком Марком Незићем који јој је подршка и десна рука у свему што ради.

 

Фото: Приватна архива

Поред тога, Дејана Бачко има разне друге таленте. Она је била студенткиња Академије уметности у Новом Саду и чланици Удружења уметника који сликају устима и ногама. Осим што фантастично слика и црта, а опробала се и у вајарству.

Насликала је више од 500 радова и до сада је излагала у нашој земљи, али и у Сарајеву, Бањалуци, Мркоњић Граду, Загребу, Македонији…

Фото: Приватна архива

Осим што је велики таленат за сликање и цртање, ова девојка уме да плива, воли да игра фудбал са „својом екипом“ и да кува. Воли да излази са другарицама у град и за такве прилике се сама шминка. Потпуно је иста као и сви њени вршњаци и никада се није разликовала од њих.

Фото: Приватна архива

Њен животни мото је да никада не говори „не знам“, и све што други раде рукама она може ногама.

– Што не могу рукама, могу ногама. Са пет година мајка Сандра је приметила да ме занимају сликовнице и тако сам почела. У основној школи су ми помагали професори, похађала сам школу цртања и наставила до Академије – рекла је Дејана својевремено за медије.

Она се такође опробала у стрељаштву а циљ јој је да оствари исти успех као на Светској параолимпијади у теквонду.

Фото: Приватна архива

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here