Kanuom iz Nemačke u Čelarevo

3558

Ovaj zanimljiv podvig, iako je iz 2014. godine, zaslužio je da se nađe na našem portalu. Zbog toga objavljujemo prilog RTV-a.

Avanturista Dragan Radanović iz Čelarava obišao je gotovo čitav svet, ali različitim prevoznim sredstvima. Godine 2014. se vratio sa puta, iz Nemačke, i to kanuom.

Plovidba kanuom od Nemačke do Čelareva možda ne bi bila neobična da nije u pitanju čovek koji u kanu nikada do tada nije seo. Ovo prevozno sredstvo Dragan je, kaže, izabrao, jer mu se učinilo najpogodnijim. Motorni čamac nije želeo, običnim nije mogao, pa se kanu učinio kao najadekvatnije rešenje.

RTV (Milanka Sakan)

Otkako je krenuo, Dragan se, kaže, nije osvrnuo za sobom, iz straha da se ne prevrne. Boravak 18 dana na vodi, u najmanju ruku, može nazvati neobičnim.

Dragan je prošao 14 hidrocentrala, mostove, kaže, nije brojao, bilo ih je između 70 i 90, ali je ipak najzanimljiviji bio susret sa policijom u Mađarskoj.

Iako je granica sa Mađarskom na 1433. km Dunava, mađarska granična patrola se, tvrdi Dragan, povukla 20 km niže i tu napravila granicu.

Nesvakidašnji model kanua sa stolicom Draganovih je ruku delo. Stolica koju je jedan ribar uveče ostavio na obali u Nemačkoj dala mu je odličnu ideju.

Iako je za svoje 64 godine bio na svim kontinentima, i doživeo najneverovatnije situacije, Dragan tvrdi da njegovim putovanjima ovde nije kraj. Kuda ide, ne otkriva, ali priželjkuje doček kakav su mu prijatelji nedavno priredili, kada ga je uz muziku dočekalo gotovo čitavo Čelarevo.


 Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here