Још стотину младих добиће бесповратна средства за куће на селу

У бачкопаланачкој општини куће се путем конкурса купују за максималан износ бесповратних средства

595
Фото: Canva

Наредне недеље бесповратна средства за куповину куће на селу добиће још стотину младих који су се пријавили на конкурс Министарства за бригу о селу, сазнаје РТВ.


– Интересовање за тај програм је огромно, а он ће се продужавати докле год људи буду конкурисали, јер је намера да сви који испуњавају услове добију кућу са окућницом – поручио је министар Милан Кркобабић.

Најјефтинија некретнина од до сада додељених стаје 588.168 динара налази се у Бачком Градишту, а максималан износ од 1.200.000 динара достигле су сеоске куће у општинама Апатин, Бач и Бачка Паланка.

Једно је сигурно своје нове домаћине добиће још много сеоских кућа јер је интересовање превазишло очекивања истиче министар за бригу о селу Милан Кркобабић уз податак да је за нешто више од месец дана од званичног објављивања конкурса нове станаре добило 65 кућа.

Банатска општина Сечањ је једна од оних на чијем подручју је додељен највећи број сеоских кућа. Подсетимо, у прошлом циклусу овог програма додељена је 651 сеоска кућа у стотину општина.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here