Остало је још 4 дана – конкурс ,,Ја сам ОДВАЖНА“

Фондација Ана и Владе Дивац

263
Извор: Фондација Ана и Владе Дивац

Фондација Ана и Владе Дивац уз подршку ИКЕА Србија и Мастеркард, је отворила трећи круг конкурса „Ја сам одважна“ који има за циљ да допринесе побољшању положаја жена у пословном и друштвеном окружењу, градећи њихов равноправнији положај и код куће.


ИКЕА Србија, Мастеркард и Фондација Ана и Владе Дивац ујединили су се око ове значајне теме још 2018. године и до сада је 11 иницијатива награђено средствима за реализацију. Ове године биће подржано 5 предузетница.

У оквиру конкурса „Ја сам ОДВАЖНА“ биће подржани бизниси основани од стране жена и/или они које воде жене, као и правни субјекти који запошљавају најмање 60% жена.

Основна делатност правних субјеката који ће бити подржани је производна делатност (играчке, текстилни производи, стари занати, храна, пића/сокови/сирупи, украсни/употребни предмети, производи за децу и сл). Пројекти ће бити одабрани на основу њиховог утицаја на запошљавање жена, релевантности и капацитета за остварење пословног напретка и одрживости након истека пројекта. Активности се морају реализовати искључиво на територији Републике Србије.

Следећа правна лица могу да поднесу пријаву на овај конкурс:

  • Микро предузећа
  • Задруге
  • Предузетник/ца
  • Предузећа која запошљавају жене које спадају у групу маргинализованих, рањивих и социјално угрожених категорија
  • Удружења грађана која имају мисију да унапређују економску самосталност и положај жена у друштву, а имају комерцијалну активност која запошљава жене.

Иницијативе које су подржане у претходном кругу конкурса можете видети на ЛИНКУ.

„Захваљујући донацији на конкурсу ’Ја сам одважна’ успела сам да унапредим дизајн амбалаже и етикета, повећам производњу и проширим је на хотеле, ресторане и винаре. Сада ’Слатка јесен’ располаже са више од 120 опремљених локација за дегустацију вина и јела и едукацију о упаривању хране и вина“- Ивана Пановић из Пожеге.

Конкурс је отворен до 24. јула 2022. године до поноћи, а све информације о конкурсу и начинима пријављивања погледајте ОВДЕ.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here