Преко конкурса купљена кућа у Гајдобри површине 320 квадрата

Новац за куповину сеоских кућа се додељује по редоследу пристиглих пријава, до утрошка средстава

6165

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да су у селима општине Сечањ „плануле” куће, јер ће чак њих 13 добити новог власника.


Презентујући рад комисије, која је одобрила нове захтеве за куповину кућа на селу, Кркобабић је навео да у општини Параћин три куће добијају нове власнике.

– Овог пута највећа кућа налази се у селу Гајдобра, има 320 квадрата и 7,7 ари плаца и стаје 1,17 милиона динара. Кућа са највећом окућницом од 55 ари налази се у општини Зрењанин у селу Михајлову и стаје максималних 1,2 милиона динара – рекао је Кракобабић, преноси Бета.

На седници комисије додељено је 107 сеоских кућа и то за 10 младих пољопривредника и пољопривредница, 13 самохраних родитеља и 84 породице са територије читаве Србије.

Општина Кнић у Шумадијском округу добиће нове станаре у селу Топоница, нову породицу чека и село Доњи Катун општине Варварин, а на југу Србије оживеће сеоске куће у општинама Мерошина и Блаце.

Новац за куповину сеоских кућа се додељује по редоследу пристиглих пријава, до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2022. године. За бесповратна средстава за куповину сеоске куће могу да се пријаве млади брачни и ванбрачни парови, самохрани родитељи и млади пољопривредници до 45 година живота.

Кућа, према условима конкурса, може да се налази на територији свих насељених места Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима и њена вредност може максимално износити 1,2 милиона динара. За ове намене у републичком буџету ове године предвиђено је 500 милиона динара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here