Шанса за младе да напишу најбоље еколошко писмо

Национални конкурс отворен је данас и траје до 22. априла

153
Извор: pošta.rs

БЕОГРАД – Млади од девет до 15 година од данас могу да учествују на Међународном такмичењу за најбоље писмо које организује Светски поштански савез као специјализована агенција УН, саопштила је Пошта Србије.


Такмичење се одржава већ 51 годину, а млади Србије на њему премијерно учествују што им је омогућила Пошта.

Тема конкурса је глобална еколошка криза, а писма се шаљу на адресу Поште Србије, која је чланица Светског поштанског савеза, и организатор на националном нивоу.

Најбоље писмо представљаће Србију пред међународним жиријем у Женеви.

Такмичење са темом „Напиши писмо утицајној особи и објасни зашто и шта треба да се предузме у вези са климатском кризом“ одржава се по правилима Светског поштанског савеза која подразумевају да писмо мора бити писано руком, уз поштовање стриктне форме писма.

То значи да радови морају да садрже све елементе писма: заглавље, уводни поздрав, тело писма, завршни поздрав и потпис.

Писма не смеју бити дужа од 800 речи, а уз руком писану верзију, учесници треба да доставе и електронски препис урађен на рачунару.

Критеријуми за оцену биће структура писма, придржавање теме, креативност и употреба језика.

Национални конкурс отворен је данас и траје до 22. априла.

Пошта Србије придружила се овом такмичењу са циљем да допринесе унапређењу писмености код младих кроз уметност писања писама и да подстакне учеснике да изразе своју креативност и усаврше своје језичке вештине.

Детаљне пропозиције конкурса доступне су на сајту Поште Србије, фејсбук и инстаграм профилима Поште. Учесници радове шаљу на адресу Поште Србије – Поштански преградак 900, 11000 Београд 6, са назнаком – Конкурс „Писмо утицајној особи у вези са климатском кризом“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here