Stipendiju u Bačkoj Palanci će dobiti 60 učenika i 90 studenata

1490

BAČKA PALANKA: Opštine Bačka Palanka raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji ove opštine u školskoj 2021/2022. godini.


Konkursom je predviđeno 60 učeničkih i 90 studentskih stipendija u iznosu od 4.000 dinara mesečno za učenike i 5.000 dinara mesečno za studente.

Prijave na konkurs za učenike srednjih škola podnose se do 8. oktobra, a za studente od 8. oktobra do 8. novembra.

Broj stipendija određuje se prema odluci komisije za dodelu stipendija učenicima i studentima i to po 15 stipendija za učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje škole, 30 stipendija za studente prve godine fakulteta, po 15 stipendija za studente druge, treće i četvrte godine fakulteta i 15 stipendija za studente pete i šeste godine fakulteta.

Pravo prijace na konkurs imaju učenici srednje škole ili studenti na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija i da ima najmanju prosečnu ocenu iz prethodnih godina školovanja 4,50, odnosno najmanju prosečnu ocenu iz prethodnih godina studija 8,00. Sledeći uslov je da im je prebivalište na teritoriji Opštine Bačka Palanka, da nisu ponovili razred, odnosno obnovili godinu na studijama i da nisu korisnici kredita, niti stipendije po drugom osnovu.

Više informacija o konkursu, kao i koja je dokumentacija potrebna za prijavu, mogu se pronaći na sajtu Opštine Bačka Palanka. Prijave na konkurs podnose se Komisiji za dodelu stipendija učenicima i studentima, u zgradi Opštine Bačka Palanka, ulica Kralja Petra I br. 16, u sobi broj 5.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here