Lepota i raj za oči i dušu

2900

PIVNICE: Posetili smo porodicu Pudelka iz Pivnica, koju čine tata Miroslav, majka Drahoslava i dve divne kćerke Ema i Tea. Miroslav se pretežno bavi poljoprivredom, ali što se tiče hobija interesuju ga razne stvari. Bavi se stolarstvom za kućnu potrebu. Imali smo priliku da vidimo divan nameštaj koji je napravio i kako je lepo uredio enterijer. Naravno, uz savete i ideje svoje supruge. Ima tri plastenika gde gaji paradajz tokom godine, a u proleće rasadu paradajza. Paradajz i rasadu prodaju na pijaci i u svom domaćinstvu.

Osim ovih aktivnosti Miroslav ima ogromnu ljubav prema životinjama, raznim biljkama i uopšteno ima izgrađen odnos prema prirodi.

To se može uočiti odmah kada se uđe u njihovo dvorište. Sačekaće vas divna fontana, koju je Miroslav sam napravio, pergola, dvorište prošarano cvećem, lavandom, puzavicama, ukrasnim šibljem, ukrasnim travama, četinarima…

Majka Drahoslava je domaćica, ali sve zajedno radi sa mužem, i što se tiče plastenika i održavanja biljaka i brige o životinjama.

Govore da cela porodica voli i štiti ono što drže u kući. Devojčice idu u sedmi i šesti razred. Obe su odlične učenice i uspešne u školi. Ema se posebno ističe talentom za recitovanje. Osvojila je i mnogobrojne nagrade i priznanja, a piše i razne prozne tekstove. Njeni uspesi je vode ka tome da putuje po celoj Srbiji, pa čak i u inostranstvo.

Što se tiče životinja imaju papagaja, ukrasnu živinu, paunove koji su pre neki dan dobili i prinove, par sijamskih mačaka i mladunce. Takođe imaju i veliki akvarijum sa ribicama, gde žive skalari i manje ribice neonke, tetre, čistači. Imaju i puno prirodnih biljaka u akvarijumu.

Miroslav nam govori za „Nedeljne novine“ da se biljke moraju redovno prihranjivati, orezivati da bi pokazale svoju lepotu. Takođe zahtevaju i ugljendioksid i određeni spektar svetla. Ribe hrane granulisanom i lisnatom hranom. Imaju i male račiće – kozice u akvarijumu, koji krasi dečiju sobu.

Što se tiče sijamskih mačaka, one jedu hranu za mačke, džigericu, kuvana jela i svu ostalu hranu, koja ne sme biti začinjena. Prvo su imali ribice, a kasnije se broj životinja povećao upravo zbog ljubavi i odnosa prema njima. Trenutno prodaju dve sijamske mačke, ali to samo zbog toga da ne budu u krvnom srodstvu. Govore da svoje životinje ne drže zbog prodaje, nego da bi uživali u njima. Cela porodica se brine oko njih. Devojčice zalivaju travu, hrane sijamske mačke, igraju se sa njima.

Miroslav je jedan kreativan čovek, sve ideje koje ima sprovede u delo. Informiše se oko svega na internetu i deli iskustva na forumima. Rezultat njihovog rada je oaza mira, lepote, uživanja, zabave za decu, goste i posetioce.

Svaki čovek bi trebao da odabere šta ga ispunjava, onda mu taj posao ne pada teško i ne gleda na njega kao na obavezu.

Porodici Pudelka se zahvaljujemo na divno provedenom vremenu i razgovoru u njihovom domaćinstvu a posebno u dvorištu. To je jedna lepota za oči i dušu koju ćemo dugo pamtiti.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here