Бачкопаланчанин најбржи у испијању пива на Данима пива у Зрењанину

Прво место припало је Кајтази Мартину из Бачке Паланке, који годинама овде побеђује, са пролазним временом испијања 4, 91 секунда

4682
Фото: danipiva.rs

Стојанка Тривунов из Меленаца и Мартин Кајтази из Бачке Паланке најбрже су испили криглу пива на такмичењу у брзом испијању пива у Зрењанину, где је од 9. до 14. августа одржана манифестација 37. Дани пива.


Брзо испијање пива заправо је међу ретким, преосталим, садржајима манифестације који датирају од њеног оснивања, а везана је за пиварство у Зрењанину.

Такмичење се одржало на Житном тргу, међу пиварским штандовима где су различити произвођачи јер Зрењанинске индустрије пива одавно нема, а ни стара пивница није више занимљива као мизасцен овог догађаја.

Ако се питате које пиво је онда точено такмичарима, одговор је – пиво из Апатинске пиваре.

У финале се пласирало по троје такмичара у мушкој и женској категорији са најбољим резултатима. У женској конкуренцији треће место је освојила Снежана Чакаревић из Зрењаниа, са пролазним временом 6, 53 секунди.

Друго место освојила је Марика Агић из Зрењаниа, са временом од 5, 46 секунди, а прву награду је освојила Стојанка Тривуновић, Меленци, која је криглу искапила за 4, 91 секунде.

Такмичарке су испијале кригле од 0,5 литара Јелен пива, саопштили су организатори из Туристичке организације Зрењанина.

У финалу, мушкарци су испијали литар пива, а треће место освојио је Оливер Чилаг из Зрењанина, са пролазним временом од 8, 69 секунди, друго место освојио је Никола Кишпрдилов, такође, Зрењанинац, са пролазним временом од 8, 22 секунди.

Прво место припало је Кајтази Мартину из Бачке Паланке, који годинама овде побеђује, са пролазним временом испијања 4, 91 секунде.

Новчане награде обезбедио је град Зрењанин, а награде је победницима уручио директор Туристичке организације Зрењанина Зоран Љуботина.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here