Богатији друштвени и спортски живот на селима

У Новој Гајдобри одржани "Михољски сусрети села"

315
Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У суботу, 17. септембра, у новогајдобранској спортској сали при ОШ „Алекса Шантић“ одржана је друга по реду манифестација „Михољски сусрети села“. Манифестација је одржана под покровитељством Министарства за бригу о селу Владе Србије и локалне самоуправе, а један од организатора је био и Културни центар.


У склопу манифестације одржана је продајна изложба сувенира, рукотворина и предмета старих заната, а учествовао је и низ културно-уметничких друштава.

Манифестацију је отворио председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница.

– Један од циљева манифестације је да се обогати друштвени и спортски живот на селима, каже председник Савета МЗ Нова Гајдобра Младен Лучић.

– Поред тога, циљеви су и неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа. Наше процене су да је и поред неповољних временских услова манифестацију пратило око 350-400 гледалаца. Овом приликом бих желео да се захвалим ресорном Министарству, Општини Бачка Паланка на челу са председником Шушницом, ЈКП „Комуналпројект“, Маји Пилиповић, нашем КУД-у „Јован Дучић“, удружењу жена „Јелече“, компанији „Нектар“, СЗТР „Дрља“, Марку Тривуновићу, Горану Зупцу, Јовану Гркавцу и кафеу „Центар“, Вуку Тасовцу и Обраду Драгумилу. Посебну захвалност дугујемо Бранки Ђурић и Душки Бубан, као и члановима Савета месне заједнице. Хвала свим учесницима манифестације и посетиоцима који су увеличали прославу стогодишњице имена Нова Гајдобра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here