„Дан пешачења“ у Бачкој Паланци

Субота, 10. септембар

2470
Фото: ravnicar.rs

БАЧКА ПАЛАНКА – Планинарска организација ПСД “РАВНИЧАР” Бачка Паланка и Планинарски савез Србије, организује „Дан пешачења“, који ће се одржати 10. септембра под слоганом „КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ“.


Рекреативна шетња ће се одржати на насипу поред Дунава. Почетак шетње заказан је у 9:30 часова пре подне 10. септембра, са местом окупљања код споменика одбрани од поплава на насипу. Планирано је да се пређе стаза насипом до моста дужине 5км.

Манифестација и кампања “Дан пешачења” представља централну овогодишњу акцију у коју ће бити укључено више од 100 клубова и организација Планинарског савеза Србије. Одвијаће се паралелно готово у целој Србији. Претходних година акција је окупила преко 17.000 људи у 68 градова и општина који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи. И овогодишња акција је антипандемијског карактера.

Циљ је промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу, као најбоље превентиве.

„Дан пешачења“ је забаван и једноставан начин да се у најбољем друштву истражи радост кретања и дружења, али и активног и здравог начина живота који утиче на психофизичко здравље и имунитет. Због специфичности узрокованих пандемијом, Планинарски савез Србије ће и овогодишњу акцију реализовати на специфичан начин.

Нашим суграђанима ће бити предочене руте/трасе којима може да се пешачи а чланови Планинарског савеза Србије ће на стазама бити присутни као логистичка подршка. На овај начин испоштоваће се правило социјалног дистанцирања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here