„Ђинђуверај“ обележава десет година постојања

Поред сајма уникатног накита, биће одржане и пропратне манифестације и на тај начин биће обележена деценија постојања

264
Извор: Омладински центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – 21. „Ђинђуверај“, сајам уникатно ручно рађеног накита биће одржан у суботу, 11. јуна у центру Бачке Паланке на потезу између зграде поште и платоа у центру града.


Манифестација ће бити целодневна и трајаће од 10:00 до 22:00 часа. Том приликом свој накит излагаће око двадесет креативаца из Војводине. Понуда као и ранијих година је шаролика те ће заинтересовани посетиоци моћи да погледају и купе накит од различитих материјала, рађених у неколико врста техника.

С обзиром да сајам ове године обележава десет година постојања и рада, сајму ће претходити друге врсте догађаја које ће допринети прослави јубилеја. У четвртак, 9. јуна у центру града, на Партизану биће осликан мурал с препознатљивим логоом сајма који чини лик девојке која једном руком покрива део лица, а на којој је истакнут накит, оно што сајам и представља. Мурал ће бити рађен у току касних поподневних сати.

Дан касније, 10. јуна у 18 часова у сарадњи са Завичајним одељењем Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Бачкој Паланци организаторски тим сајма уприличиће изложбу плаката који су представљали манифестацију у претходних десет година.

Организатор је Омладински центар Бачке Паланке уз подршку Општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here