Домаћи производи из Бачке Паланке представљени на новосадском Интерфесту

На штанду општине Бачка Паланка посетиоци су могли да уживају у укусима вина и ракија, али и других домаћих производа

790
Извор: ТОО Бачка Паланка

Туриcтичка организација општине Бачка Паланка, у сарадњи са општинама Шид, Беочин, Бачки Петровац и Бач кроз Локалну акциону групу Фрушка гора Дунав (ЛАГ ФГД) и Локалну акциону групу Равница Бачке (ЛАГ РБ), узела је учешће на једној од највећих смотри вина у региону, на новосадском ИНТЕРФЕСТУ.


Идеја водиља учешћа у манифестацији је економско оснаживање локалних произвођача домаћих производа и њихова промоција на местима где се има и шта видети и упоредити, а понајвише научити.

На штанду општине Бачка Паланка посетиоци су могли да уживају у укусима вина и ракија, винарије Драгичевић, Стакић, Прашка, дестилерија Сладић, ту се нашли и произвођачи ароније, сира, домаћих сокова, Аронија – Панић, ПГ Марковић, ПГ Маринковић, ПГ Козић, Сремачки залогај – Стошић. ЛАГ ФГД и ЛАГ РБ, су по први пут, у сарадњи, узели 8 тезги и на ИНТЕРФЕСТУ представила винарија Рудеж, винарија Балубан, подрум вина Дробњак, Медено срце – Шид, РПГ Ракић, ПГ Јан Слјука, Бач у срцу Бачке, винарија Гајић, Радионица сира – Ковачевић, сеоско домаћинство Банстолка.

Регионална сарадња подразумева да се сви излагачи морају одазивати и на локалне манифестације и на тај начин оснаживати локалне догађаје, а и нашим суграђанима понудити и презентовати своје производе, те учествовати на едукацијама као предавачи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here